Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2016. Május 29. 08:14, vasárnap | Belföld
Forrás: mti

A gyorshajtók ellen demonstrálnak Karancsalján

A gyorshajtók ellen demonstrálnak Karancsalján

Forgalomlassító demonstrációt tartanak hétfőn a Nógrád megyei Karancsalján, hogy fellépjenek a gyorshajtókkal szemben. A szervező Karancsaljáért Alapítvány kuratóriumi tagja az MTI-nek elmondta:

a megmozduláson a falu lakói, köztük szülők, pedagógusok, önkormányzati képviselők és gyerekek vesznek részt.

Mede Zsuzsanna tájékoztatása szerint Karancsalja viszonylag hosszú falu, a 2206-os úton sok egyenes szakasszal, amelyen a motorosok és az autósok is gyakran száguldoznak. Azt mondta, semmilyen kultúrája nincs a közlekedésnek az iskola és az óvoda közelében sem.

Hozzátette: évtizedes probléma ez a faluban, és bár balesetek nem történtek, ennek a leginkább az az oka, hogy a helyiek "megtanultak védekezni".

Hétfő délelőtt 11 és 12 óra között teljes útlezárás mellett, rendőri részvétellel zajlik majd a demonstráció, a résztvevők az általános iskola és a községi park közötti szakaszon vonulnak fel.

A megmozdulást követően az alapítvány az önkormányzattal együtt egy táblát helyez majd ki a falu elején és végén, ezen sárga alapon fekete betűkkel az szerepel majd piktogramok felhasználásával: "Kérlek, tartsd be az 50-et, mert itt él a család, a kutyám, és a macskám!"

Mede Zsuzsanna úgy fogalmazott, nem büntetést vagy traffipaxot akarnak Karancsaljára, békés eszközökkel törekednének a változásra, arra, hogy szemléletváltozás következzen be a járművezetőknél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.