Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2012. November 04. 08:34, vasárnap | PR
Forrás: Pozsgai Kitti

A halál tabu téma

A halál tabu téma

Az ember életében két fontos állomás van. Amikor megérkezik és amikor távozik a Földről. Mindkét esemény nagy jelentőséggel bír, de amikor itt hagyjuk szeretteinket, feladatot is bízunk rájuk. Utolsó földi utunk megszervezését.

- A halál az a téma, amit a legtöbben kerülünk. Tudomást sem akarunk venni róla, a fiatalság egyenesen halhatatlannak hiszi magát és később is hajlamosak vagyunk magunkat abban a hitben ringatni, hogy "velünk ez úgysem történhet meg"- mondja Horváth Péter, a Pax Tecum Temetkezés ügyvezetője.

Az elmúlás mindenkit utolér, ezzel számolnunk kell. És azzal is jó tisztában lennünk, mik a teendők akkor, ha valakit nekünk kell eltemetnünk. Fájdalmas feladat ez.

A halál híre már önmagában sokkoló, ilyenkor legszívesebben elbújnánk a világ elől, pedig rengeteg intézni valót hagy maga után, akinek a hiányát még fel sem fogtuk, fel sem dolgoztuk.

- Senki sem szeret kisírt szemmel, remegő hanggal ügyeket intézni, de legyünk vele tisztában, hogy akik a hívásunkat fogadják, nagyon jól tudják, milyen lelkiállapottal állnak szemben. Hagyjuk magunkat irányítani, de nem kell mindenre azonnal rábólintanunk. Az élet bármely terén történő kiadásainkat próbáljuk körültekintően elvégezni: itt sem szabad engednünk, hogy a döntésünket és a temetkezési szolgáltató céget más illető válassza ki helyettünk. - teszi hozzá Horváth Péter.

Sajnos tisztában kell lennünk vele, az elhunytak temettetése jövedelmező ágazat, a piacon tisztességtelen ajánlattevőkbe is akadhatunk. Éppen ezért kell előre legalább végiggondolni, mi mindet kell elintéznünk, megvennünk a temetés napjáig.

- Jó, ha van egy érzelmileg kevésbé érintett kísérőnk, aki átsegíti a szervezkedni kénytelen gyászolót ezeken a napokon. Aki tisztábban lát, mint mi- tanácsolja a Pax Tecum ügyvezetője. - Ha nehezünkre esik az utánajárás, a koporsónak már a látványa is elborzaszt minket, kérjük meg őt, hogy keressen egy megfelelő minőségű és számunkra elérhető áru darabot. Ami lényeges: erőt kell venni magunkon, és több temetkezési céget felkeresnünk. Így több információhoz juthatunk a cégek szolgáltatásainak juttatásáról és árkategóriáiról. Ezzel nem kevés felesleges kiadástól és ügyintézéstől kímélhetjük meg magunkat. Cégünk minőségi termékekkel próbál elérhető árat nyújtani a különböző anyagi lehetőségekkel rendelkező hozzátartozók számára és azok megbízására elvégezzük helyettük a teljes körű ügyintézést.

Azok számára, akik majd a mi temetésünket kénytelenek megszervezni, nagy segítség lehet, ha irányvonalakat kapnak tőlünk. Akaratunkat, elképzeléseinket megfogalmazhatjuk egy levélben is, amit eltehetünk személyes irataink közé. Így az tényleg csak akkor kerül szeretteink kezébe, ha szükség van rá.

További információt, felvilágosítást a cég honlapján a www.paxtecum.hu-n olvashat.

Címkék: halál, paxtecum, temetés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 12:16, szombat | PR

Az év felelős foglalkoztatója a Jánosik Kft.

Év felelős foglalkoztatója díjat nyert a Jánosik és Társai Kft. a nagyvállalati kategóriában.

2024. Április 26. 10:14, péntek | PR

A legfontosabb tudnivalók bt. alapítás esetén

Az egyik legnépszerűbb cégforma Magyarországon a betéti társaság, más néven Bt.

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.