Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2012. Augusztus 24. 19:43, péntek | Belföld
Forrás: InfoVáros | Maisch Patrícia

A harminchatodik is nagyot pukkant

A harminchatodik is nagyot pukkant

Miért is szeretem Balatonboglárt? Hm…nehéz kérdés. Szerelem volt az első látásra…már több, mint egy évtizede.

Szeretem a hatalmas strandot és a szép vizet; a vendéglátóhelyeket, ahol mindig kedvesen fogadnak; a kedvenc kis „helyeimet”, ahová elvonulhatok. Szeretem télen-nyáron, ősszel és tavasszal. Szeretem a nyugalmát…bár az elmúlt hétvégén nem e tulajdonságával ragadott magával.

Ha baráti összejövetelekre indulok, általában egy üveg BB pezsgőt viszek magammal. Egyrészt, mert ez az egyik kedvencem, másrészt pedig azért, mert a Spumante tuti siker mindenhol. Így nem volt kérdés, hol van idén augusztus vége felé a helyem. Minden év augusztus huszadika környékén ugyanis zsúfolásig telik a város, borvirágba borulnak az arcok…Immár harminchatodik alkalommal rendezték meg a BB Boglári Szüreti Fesztivált. Idén sem csalódtam.

Kavalkád. A Platán strandot ellepik az árusok, isteni ételek készülnek a fesztivál különböző pontjain. A sörkülönlegességek, jégkásák mellett pedig mi játszhatná a legnagyobb főszerepet, mint a kiváló BB pezsgők és borok (külön ajánlanám az Arany Cuvéet…a pezsgőt és a bort is ;)) Az árak többnyire a földön járnak, emellé pedig koncertek, tánccsoportok bemutatója társul, no és persze a Balaton.

A szüreti felvonulás külön művészet. Megelevenedik a korona, hatalmas szőlőfürtök himbálódznak a felvonuló traktorokon…mindezek természetesen szőlőből. Tánccsoportok és zenekarok hömpölyögnek az utcán, a pincészetek musttal kínálják a nézőket.

S mindez miben csúcsosodhatna ki, mint lézershowban és tűzijátékban. A tavalyi, harmincötödik fesztiválon elég magasra sikerült feltenni azt a bizonyos lécet. A Platán strand csordultig telt, sokan kétkedve, még többen izgalommal várták az idei showt. Azt hiszem, nincsenek is szavak…lenyűgöző, látványos, profi…egy élmény! Azt mondják, nem az a szeretet, ha egymásra nézünk, hanem ha egy irányba nézünk. Nos, ezen az estén az égiek minden bizonnyal nagyon boldogok lehettek, hiszen minden szempár az eget kémlelte. Varázslatos este volt!

Jövőre ugyanitt! Ez nem is kérdés!

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.