Városlista
2020. május 29, péntek - Magdolna

Hírek

2019. Július 24. 07:50, szerda | Külföld

A Hattyúk tavát a levegőben is eltáncolták

A Hattyúk tavát a levegőben is eltáncolták

Nem mindennapi meglepetésben volt része az AF117-es, Sanghajiból a Párizsi Charles de Gaulle reptérre tartó járat utasainak, az Air France és a Párizsi Opera ugyanis egy csodálatos balett performansszal lepte meg őket.

A különleges alkalomra Yvon Demol, a Párizsi Opera táncosa egy az utasszállító keskeny közlekedőire szabott koreográfiát álmodott meg, amit 10 táncos adott elő, így jöhetett létre az egyedülálló produkció Vivaldi Négy évszakának és Csajkovszkij Hattyúk tavának dallamaira.

A táncosok meglepetés-előadásának apropója a turné utolsó utazása volt, mikor az Opera balett-társulata hazafelé tartott Ázsiából.

Az Air France és a Párizsi Opera rengeteg közös értéken osztozik, hiszen mindkét szervezet hozzájárul ahhoz, hogy a francia kultúrát és életmódot világszerte minél több ember ismerhesse meg – írja a légitársaság közleményében.

Évközben a légitársaság minden hosszú távú járatán elérhető a több mint 1400 órányi „on-demand” videótár, aminek „Művészetek és kultúra” szekciójában megtekinthetők a Párizsi Opera új online felületének filmjei – emlékezetes pillanatokkal és a kulisszák mögötti élet momentumaival.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 28. 18:04, csütörtök | Külföld

Kilenc hónap alatt térhet magához a német gazdaság

A német gazdaság bruttó hazai terméke az idén 6,6 százalékkal csökken a müncheni ifo gazdaságkutató intézet 2020/2021-es prognózisának csütörtökön publikált felülvizsgált változata alapján,

2020. Május 28. 17:02, csütörtök | Külföld

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők Ausztriában

Szigorú óvintézkedések mellett nyithatnak újra a szállodák, a fitnesztermek és a fürdők pénteken Ausztriában.

2020. Május 28. 14:41, csütörtök | Külföld

Újra részt vehetnek nézők a sportrendezvényeken Szerbiában

Szerbiában a jövő héttől újra lehetnek szurkolók a futballmeccseken és a szabadtéri tömeges rendezvényeket is engedélyezik, Montenegró pedig további hiteltörlesztési moratóriummal segítené a gazdaság talpra állását.

2020. Május 28. 12:39, csütörtök | Külföld

Már több mint százezer halottja van a járványnak az Egyesült Államokban

Az Egyesült Államokban szerdán éjjel már meghaladta a százezret a koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma.