Városlista
2019. október 21, hétfő - Orsolya

Hírek

2019. Július 24. 07:50, szerda | Külföld

A Hattyúk tavát a levegőben is eltáncolták

A Hattyúk tavát a levegőben is eltáncolták

Nem mindennapi meglepetésben volt része az AF117-es, Sanghajiból a Párizsi Charles de Gaulle reptérre tartó járat utasainak, az Air France és a Párizsi Opera ugyanis egy csodálatos balett performansszal lepte meg őket.

A különleges alkalomra Yvon Demol, a Párizsi Opera táncosa egy az utasszállító keskeny közlekedőire szabott koreográfiát álmodott meg, amit 10 táncos adott elő, így jöhetett létre az egyedülálló produkció Vivaldi Négy évszakának és Csajkovszkij Hattyúk tavának dallamaira.

A táncosok meglepetés-előadásának apropója a turné utolsó utazása volt, mikor az Opera balett-társulata hazafelé tartott Ázsiából.

Az Air France és a Párizsi Opera rengeteg közös értéken osztozik, hiszen mindkét szervezet hozzájárul ahhoz, hogy a francia kultúrát és életmódot világszerte minél több ember ismerhesse meg – írja a légitársaság közleményében.

Évközben a légitársaság minden hosszú távú járatán elérhető a több mint 1400 órányi „on-demand” videótár, aminek „Művészetek és kultúra” szekciójában megtekinthetők a Párizsi Opera új online felületének filmjei – emlékezetes pillanatokkal és a kulisszák mögötti élet momentumaival.

Forrás: turizmus.com

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 21. 07:14, hétfő | Külföld

A németek többsége elégedetlen a kormány teljesítményével

Elégedetlen a lakosság többsége Németországban a kormány munkájával - mutatta ki egy vasárnap ismertetett felmérés, amely abból az alkalomból készült, hogy hivatali ideje feléhez érkezett Angela Merkel negyedik kormánya.

2019. Október 21. 07:09, hétfő | Külföld

Kedden tartják Naruhito császár koronázási ceremóniáját Japánban

Október 22-en tartják az új japán császár, Naruhito koronázási ceremóniáját, aki az 1989 és 2019 között uralkodó Akihito császár legidősebb fia

2019. Október 21. 05:00, hétfő | Külföld

Őrizetbe vették a szibériai aranybánya vezetőit, ahol a végzetes gátszakadás történt

Halált okozó gondatlanság címén őrizetbe vették az orosz hatóságok annak a Krasznojarszki területen működő aranybányának a vezérigazgatóját, valamint két vezető munkatársát,

2019. Október 20. 09:56, vasárnap | Külföld

Tovább halasztanák a britek a Brexitet, Johnson károsnak tartaná a kérés teljesítését

Boris Johnson formálisan kezdeményezte szombat éjjel az uniós állam- és kormányfők alkotta Európai Tanácsnak küldött levelében a brit EU-tagság megszűnésének (Brexit) halasztását,