Városlista
2019. október 14, hétfő - Helén

Hírek

2013. Március 22. 11:45, péntek | Belföld
Forrás: infogyor.hu

A hétvégi hófúvás káresetei

A hétvégi hófúvás káresetei

A hétvégi hófúvás számokban mérhető káresetei, biztosítások, kifizetések.

Összesen több mint 1 milliárd forintra becsülte a hétvégi hófúvások miatt keletkezett lakossági vagyonkárok összértékét a Generali Biztosító, melyből már 30 millió forintot ki is fizetett. Több mint 6000 ezer vagyonkár-bejelentést regisztrált eddig a biztosító. A károk többségét – mintegy 4500 esetben – a viharok okozták, azonban jelentős számú, 500 bejelentés érkezett tetősérülésekből és beázásokból adódó károkra, míg 600 esetben az áramszünetek miatt kiolvadt élelmiszerek megromlásából származó károk megtérítését kérték a biztosítótól. A legtöbb bejelentés Szabolcs, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett.

A kedvezőtlen időjárásból adódó közlekedési balesetek nyomán eddig 325 káresetet regisztrált a biztosító, összesen 180 millió forint értékben. Ebből mindössze 26 üvegkár, 3 személyi sérülés és 3 dologi kár, a többi esetben a gépjármű szenvedett kárt. Az érintett járművek 20-30%-a nem javítható, totálkáros. Mivel sok elszállított jármű még mindig rendőrségi tárolókban, szervizekben vesztegel, a Generali még mindig számít újabb bejelentésekre. Az ilyen esetekben rendőrségi dokumentumok hiányában is regisztrálják a bejelentéseket, valamint a biztosító kárszakértőin túl a szervizek munkatársai is részt vesznek a gyors kárfelmérésben.

A havazás, a viharos szél és ónos eső egyébként nem csak a lakossági ügyfelek körében okozott hatalmas károkat. Így például a Generali által biztosított egyik áramszolgáltatónál 20 kidőlt és közel 100 sérült villanyoszlopban és tartozékaiban közel 1 milliárd forintos kár keletkezett.

A hétvégére ismét hófúvásra lehet számítani. A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti – különösen a leginkább érintett északi, északkeleti megyékben – inkább maradjon otthon, vagy ha mindenképp útra kell kelni, akkor érdemes az autóba bekészíteni élelmiszert, innivalót, meleg takarókat és hóláncot, semmiképpen ne induljanak azonban útnak nyári gumival.

A múlt hétvége tapasztalatai nyomán a Generali felkészült egy esetleges újabb bejelentési hullámra, szükség esetén meghosszabbított műszakban fogadja majd az ügyfelek jelentkezését, és megerősített létszámmal végzik majd a helyszíni szemléket a mielőbbi ügyfélkiszolgálás érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2019. Október 14. 16:00, hétfő | Belföld

A világ 118 országából érkeznek vendégek a Víz Világtalálkozóra

A két korábbi rendezvényhez képest többen, 118 országból több mint 2300-an jelentkeztek a kedden kezdődő Budapesti Víz Világtalálkozóra

2019. Október 14. 15:03, hétfő | Belföld

Sikeres a nagycsaládosok autóvásárlását támogató program

Minden várakozáson felüli sikere van a nagycsaládosok autóvásárlását támogató programnak

2019. Október 14. 13:49, hétfő | Belföld

Változékony, de továbbra is meleg idő lesz a héten

Hajnalonként ködre kell készülni, majd napközben napsütésre, esőre is számítani lehet a héten. Emellett továbbra is marad a meleg, többfelé 20 fok feletti maximumokkal

2019. Október 14. 12:45, hétfő | Belföld

Több településen is kialakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között

Tizenkét településen alakult ki szavazategyenlőség a polgármesterjelöltek között, így ezeken a településeken feltehetően időközi választást kell tartani - derül ki a Nemzeti Választási Iroda hétfői adataiból.