Városlista
2020. február 18, kedd - Bernadett

Hírek

2013. Március 22. 11:45, péntek | Belföld
Forrás: infogyor.hu

A hétvégi hófúvás káresetei

A hétvégi hófúvás káresetei

A hétvégi hófúvás számokban mérhető káresetei, biztosítások, kifizetések.

Összesen több mint 1 milliárd forintra becsülte a hétvégi hófúvások miatt keletkezett lakossági vagyonkárok összértékét a Generali Biztosító, melyből már 30 millió forintot ki is fizetett. Több mint 6000 ezer vagyonkár-bejelentést regisztrált eddig a biztosító. A károk többségét – mintegy 4500 esetben – a viharok okozták, azonban jelentős számú, 500 bejelentés érkezett tetősérülésekből és beázásokból adódó károkra, míg 600 esetben az áramszünetek miatt kiolvadt élelmiszerek megromlásából származó károk megtérítését kérték a biztosítótól. A legtöbb bejelentés Szabolcs, Borsod-Abaúj-Zemplén és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett.

A kedvezőtlen időjárásból adódó közlekedési balesetek nyomán eddig 325 káresetet regisztrált a biztosító, összesen 180 millió forint értékben. Ebből mindössze 26 üvegkár, 3 személyi sérülés és 3 dologi kár, a többi esetben a gépjármű szenvedett kárt. Az érintett járművek 20-30%-a nem javítható, totálkáros. Mivel sok elszállított jármű még mindig rendőrségi tárolókban, szervizekben vesztegel, a Generali még mindig számít újabb bejelentésekre. Az ilyen esetekben rendőrségi dokumentumok hiányában is regisztrálják a bejelentéseket, valamint a biztosító kárszakértőin túl a szervizek munkatársai is részt vesznek a gyors kárfelmérésben.

A havazás, a viharos szél és ónos eső egyébként nem csak a lakossági ügyfelek körében okozott hatalmas károkat. Így például a Generali által biztosított egyik áramszolgáltatónál 20 kidőlt és közel 100 sérült villanyoszlopban és tartozékaiban közel 1 milliárd forintos kár keletkezett.

A hétvégére ismét hófúvásra lehet számítani. A szakemberek azt tanácsolják, hogy aki teheti – különösen a leginkább érintett északi, északkeleti megyékben – inkább maradjon otthon, vagy ha mindenképp útra kell kelni, akkor érdemes az autóba bekészíteni élelmiszert, innivalót, meleg takarókat és hóláncot, semmiképpen ne induljanak azonban útnak nyári gumival.

A múlt hétvége tapasztalatai nyomán a Generali felkészült egy esetleges újabb bejelentési hullámra, szükség esetén meghosszabbított műszakban fogadja majd az ügyfelek jelentkezését, és megerősített létszámmal végzik majd a helyszíni szemléket a mielőbbi ügyfélkiszolgálás érdekében.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Február 18. 14:09, kedd | Belföld

Összeállt a Magyar Mozgókép Szemle teljes programja

Teljes és nyilvános a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemle programja. Február 26. és 29. között 59, Magyar Filmdíjra jelölt művet vetítenek a Corvin moziban.

2020. Február 18. 13:08, kedd | Belföld

Újra a Kúriára kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos ügye

Az Alkotmánybíróság (Ab) döntése alapján újra a Kúria elé kerül a volt barátnőjét lúggal leöntő orvos büntetőügye.

2020. Február 18. 10:59, kedd | Belföld

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia

Elkészült a Mesterséges intelligencia stratégia, amely a mesterséges intelligencia (MI) térhódításával jelentkező technikai és a humán-tudomány területére tartozó kérdésekre keres választ

2020. Február 18. 10:00, kedd | Belföld

Idegen házba ment be aludni, távozáskor vitte a kocsikulcsot

Idegen lakásba ment be aludni egy férfi Komáromban a minap, távozásakor ráadásul a tulajdonos autójának indítókulcsát is magával vitte.