Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. November 20. 19:00, szerda | Helyi
Forrás: MTI

A jó szex fontos a magyar nők szerint!

A jó szex fontos a magyar nők szerint!

A magyar nők szerint fontos a jó szex, a megkérdezettek 29 százaléka hetente háromszor szeretkezik, húsz százalékuk kétszer egy héten, de 16 százalék is hetente egyszer él szexuális életet.

Az adatok egy, a nők szexuális szokásairól végzett nemzetközi felmérésből derültek ki, amelynek eredményét szerdán ismertették.

A 14 országban több mint hétezer 15-49 év közötti nő megkérdezésén alapuló, a Richter gyógyszergyár kérésére készült felmérésben nemcsak a szexuális szokásokra kérdeztek rá, de a védekezési módszerekre és a sürgősségi fogamzásgátlással kapcsolatos ismeretekre is kíváncsiak voltak. A közép-kelet-európai országokon kívül Nagy-Britanniában, Spanyolországban, Ausztriában, illetve a volt szovjet utódállamok közül Litvániában, Oroszországban és Kazahsztánban, valamint Vietnámban végezték el a kutatást. Magyarországon ötszáz nőt kérdeztek.
Bodnár Krisztina, a kutatást végző Millward Brown üzletfejlesztési vezetője a felmérést ismertetve elmondta, a magyar nők aktív szexuális életet élnek, a megkérdezettek 49 százaléka nyilatkozott úgy, hogy hetente legalább két alkalommal együtt van partnerével. A legaktívabbak az orosz nők, náluk átlagosan 2,63, Ausztriában 1,77, Magyarországon 2,13 heti együttlét a jellemző.

A magyar nők egyötöde vélekedik úgy, hogy lehet jó a szex szerelem nélkül is, a spanyol nőknek azonban 51 százaléka válaszolt erre a kérdésre igennel - tette hozzá.
Az is kiderült, hogy a nők számára fontos kérdés a fogamzásgátlás. A megkérdezettek legalább 4-5 fogamzásgátlási módszert soroltak fel, ezeken belül a legnépszerűbb az óvszer (30 százalék) és a tabletta (28 százalék) használata. Szerbiában a megkérdezettek mindössze 8 százaléka használ tablettát, Csehországban ez az arány 39 százalék, Ausztriában 35 százalék.
Magyarországon 13 százalék azok aránya, akik semmilyen módon nem védekeznek szexuális együttlétkor, illetve a szeretkezés megszakítását vagy az úgynevezett naptár módszert alkalmazzák. Szerbiában a megkérdezett nők 22 százaléka nem védekezik. Az óvszert használók egyharmada mondta azt, hogy a kondom használata során előfordult, hogy a védekezésbe hiba csúszott.
Bodnár Krisztina ismertetése szerint a számos védekezési módszer ellenére a megkérdezett magyar nők 14 százalékának volt már terhességmegszakítása, közülük 70 százaléknak egynél több. A magyar nők 46 százaléka véli úgy, hogy a nőknek joguk van az abortuszt választani, és 8 százalékuk szerint az abortusz a fogamzásgátlás egyik fajtája.

Demendi Csaba egyetemi adjunktus arról beszélt, hogy a sürgősségi fogamzásgátlást ugyan sokan ismerik, azonban még mindig sok a tévhit körülötte.
Mint mondta, azzal sokan tisztában vannak, hogy a szexuális aktus után 72 órával van lehetőség a sürgősségi fogamzásgátlásra, de azzal már nem, hogy az "esemény utáni" tabletta nem véd a szexuális úton terjedő betegségekkel szemben, illetve nem véd a teherbeeséstől egy következő aktusnál.
A sürgősségi fogamzásgátló tabletták használata nem jelent abortuszt - mondta Demendi Csaba -, hiszen a tablettában lévő hormon a még be nem ágyazódott petesejtre fejti ki hatását. Így az esetlegesen már bekövetkezett terhességre nincs semmilyen hatással.
A sürgősségi fogamzásgátló tabletták vényköteles készítmények, minden esetben orvos írja fel.

Címkék: erotika, sex, szex

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 09:13, kedd | Helyi

Győr legcsodásabb nőjét keresik

A köztünk élő hétköznapi, ám kivételes személyiségeket akarják megtalálni.

2024. Május 07. 08:11, kedd | Helyi

Szenzációsak a nyúliak! – 300 méterrel hosszabb lett a palacsintakígyó, mint azt tervezték

Palacsintagilisztának tűnik már csak az eredeti cél. 410 méter hosszú palacsintát akartak tekerni eredetileg Nyúlon, de annyira belendültek, hogy meg sem álltak 740 méterig.

2024. Május 07. 07:11, kedd | Helyi

Másként érettségiztek magyarból a diákok

Magyar nyelv és irodalomból érettségiztek tegnap a diákok.

2024. Május 06. 09:11, hétfő | Helyi

Pannonhalmi polgármester: Szerintem nincs kapcsolat a két szoborrongálás között

Az utóbbi időben egymást érik a szoborrongálások a környéken. Közös metszet: Radnóti.