Városlista
2024. május 7, kedd - Gizella

Hírek

2013. Július 29. 14:14, hétfő | Belföld
Forrás: MTI

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

A Jobbik a házelnök visszahívását kezdeményezi

Az Országgyűlés elnökének visszahívását kezdeményezi a Jobbik, szerintük ugyanis Kövér László méltatlanná és alkalmatlanná vált a feladat ellátására.

Sneider Tamás, a párt országgyűlési képviselője hétfőn sajtótájékoztatón ismertette pártja elnök-frakcióvezetőjének levelét, amelyet Vona Gábor a házelnöknek címzett a házbizottság azonnali összehívását kérve.
A képviselő közölte: szerintük azzal, hogy Kövér László a Jobbik-frakció számára június 21-étől ellehetetlenítette szakértők, vendégek beléptetését a Parlamentbe és az Országgyűlés Irodaházába, olyan intézkedést hozott, amely összeegyeztethetetlen az alaptörvénnyel és a magyarországi demokrácia alapszabályaival.
A házelnök ezzel alapvető jogokat sértett - értékelte. Azt mondta, Kövér László kisebbrendűvé tette a Jobbik képviselőit a többi képviselőhöz képest azzal, hogy politikusaik szakértőit kizárta. Az országgyűlési képviselőkről szóló törvény egyenlő jogokat biztosít a mandátumot szerző politikusoknak - mutatott rá.
Közölte azt is: pártja az Egyenlő Bánásmód Hatóságot is felkeresi, emellett a rendőrséghez is fordult az ügyben. Azt azonban nem tervezik, hogy például a strasbourgi emberi jogi bíróságtól kérjenek jogorvoslatot, a Jobbik szerint ugyanis az ország sorsát és "még az ehhez hasonló, égbekiáltó dolgokat is" helyben kell megoldani. "Nem szeretünk külföldi hatalmakhoz fordulni az ország belső dolgaival kapcsolatban" – közölte.
A Jobbik azóta nem adhat ki belépési engedélyt szakértőinek, szimpatizánsainak, hogy a nyári, rendkívüli ülésszakban képviselői és szakértői a földforgalmi törvény végszavazásakor megzavarták az Országgyűlés plenáris ülésének munkáját.

Címkék: belföld, jobbik, politika

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő utat

Átadták a Sopront északnyugat felől elkerülő, 3,6 kilométer hosszú, 8647-es számú utat hétfő délután.

2024. Május 07. 07:29, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: az Európai Unió bővítésének felgyorsítása lesz a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb célja

Az Európai Unió (EU) bővítésének felgyorsítását nevezte a magyar uniós elnökség egyik legfontosabb céljának a külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán hétfő este.

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;