Városlista
2020. október 28, szerda - Simon

Hírek

2013. Június 09. 17:56, vasárnap | Helyi
Forrás: Forrás:http://gyor.katasztrofavedelem.hu/index.php?subpage2=163&subpage1=28&subpage=

A Katasztrófavédelem jelenti . Friss!

A Katasztrófavédelem jelenti . Friss!

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg is zajlik a lassú apadás. Azonban az elkövetkező három nap még továbbra is kritikus, a munkálatok tovább folytatódnak.

Győr-Moson-Sopron megyében jelenleg is zajlik a lassú apadás. Azonban az elkövetkező három nap még továbbra is kritikus, a munkálatok tovább folytatódnak.
A Mosoni-Dunán kialakult hidrológiai helyzet miatt, a régi Rábca folyó medre Abda és Győr-Pinnyéd közötti szakasza feltöltésre került, hogy az itt lévő beeresztő zsilipnél kialakult vízszint különbség ne veszélyeztesse a műtárgy állékonyságát, és így Győr város biztonságát. A feltöltés elvégzésével a vízügyi szakemberek a kellő biztonságot újra megteremtették.
Az OMSZ tegnapi tájékoztatása szerint vasárnap délután, estefelé nyugat felől hidegfront éri el a Duna felső szakaszát, amely előtt és átvonulása során többfelé számíthatunk záporra, zivatarra. Vasárnap délutánig a vízgyűjtőkön nagy területre kiterjedő, tartós csapadék még nem várható, de helyi záporok, zivatarok kialakulhatnak. Területi átlagban számottevő mennyiségű eső tehát holnapig nem valószínű.
Dévénynél éjszaka tovább folytatódott az apadás, a reggeli adatok szerint a vízállás 757 cm.
Rajkánál a tetőzés (646 cm) óta 160 cm apadás figyelhető meg.
Dunaremeténél a tetőző vízállás 722 cm volt, mely a korábbi LNV szintet (1991-ben 720 cm) kissé meghaladta. Az apadás továbbra is lassú.
A Duna és mellékfolyói Komárom felett végig apadnak, Esztergomnál tetőző a vízjárás jellege.
Nagybajcs térségében az árhullám 06.07. éjfélkor tetőzött 907 cm vízállással és azóta 40 cm-t apadt. A tetőző vízállás a 2002. évit 29 cm-rel meghaladó.
Az apadás üteme lassú és erre kell számítani továbbra is. A bősi tározó üzemelése az apadó ágat befolyásolhatja.
Győr térségében a vízállapotokat továbbra is a Mosoni-Duna torkolatának környékén jelenleg apadó Duna alakítja. A Rába Győr állomáson mért tetőző vízállás 838 cm volt tegnap délután, és ez 30 cm-rel haladja meg a korábbi legmagasabb vízállás mértékét. A vízállás a tetőzés óta Győrnél 16 cm-t apadt. A ma reggeli 7 órai mérések szerint a folyó vízszintje 822 cm.
Gyirmótnál a vízállás 630 cm-rel tetőzött, míg a Mosoni-Dunán Mecsérnél 520 cm-rel. A mecséri apadás még csak 7 cm, és továbbra is lassan fog apadni a folyó.
A Rábán és Répcén lassú vízhozam csökkenés tapasztalható, és a következő napokban árhullám kialakulására nem számítunk
A Lajta teljes szakaszán kissé apadó vízjárás érvényesül.

Forrás:http://gyor.katasztrofavedelem.hu/index.php?subpage2=163&subpage1=28&subpage=1&contentId=170462

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 03. 14:03, csütörtök | Helyi

Merre tart 2020-ban a győri ingatlanpiac?

Győrben stagnálnak az ingatlanárak

2020. Október 28. 06:00, szerda | Kék hírek

Fiatalkorúak börtönére ítélték az apját halálra késelő fiút

Három év fiatalkorúak börtönére ítélt a Kecskeméti Törvényszék egy 16 éves román fiút, aki egy vita során halálra késelte apját egy orgoványi tanyán - közölte a bíróság sajtószóvivője kedden az MTI-vel.

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok

Az Országgyűlés hétfői döntése értelmében módosultak a házi karantén elrendelésére vonatkozó szabályok és az ezek megszegése esetén alkalmazható szankciók

2020. Október 28. 05:00, szerda | Belföld

Rendkívül intenzíven terjed a járvány

Rendkívül intenzíven terjed a járvány, megfékezésére csak akkor van esély, ha mindenki felelősen jár el - mondta az országos tisztifőorvos az operatív törzs online sajtótájékoztatóján kedden.