Városlista
2023. szeptember 24, vasárnap - Gellért

Hírek

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.

A Peter’s Caffé és a San Paolo Coffee tulajdonosai összefogtak, létrehoztak egy csodás fúziót, amely igazából egy küldetés a kávék világában. Nézzük a két sztorit, és hogy hol érnek össze!

Minden az Alibi Caféval, a mostani Vendelinnel indult, amikor Verőcei Péter 1994-ben elindította Győrben a Honvéd ligettel szemben az Alibit, ahol magas minőségű, nem mindennapi kávékkal kiszolgálják ki a vendégeket. Ekkor elindult az együttműködése a Brando-val, amely azóta is folyamatos. A Brando azóta óriásira nőtte ki magát, jelenleg az európai top5 kávégyártója közé tartozik a maga 380kg/h pörkölési kapacitásával.

A Peter’s születése 2005-re tehető, amikor úgy döntöttek, hogy az összegyűjtött tapasztalatok alapján a saját kávéikat szeretnék megalkotni. Érdekesség, hogy első terméknek, a Goldnak az arculatát egy képzőművész tervezte, ami azóta is változatlan formában kapható. A Peter’s Caffé világában a fő mozgató rugó a barátságok köré szerveződik.

Kezdetektől Takács Laci, Péter barátja foglalkozik a szerviz háttérrel és Mészáros Laura pedig a pénzügyi és gazdasági háttér rendbe tartásával. 2008-ban kiköltöztek Tényőre, ahol növelni tudták a szervízek és raktárak kapacitását.

A tradíció mindig fontos volt és az is marad a cég és Péter számára, ezért két éve átköltöztek Gyirmótra, ahol egy a családi tulajdonban lévő telken folytatják a munkát, és itt 1 éve velük dolgozik már a fia is, Velőcei Márk. Itt elindították a webáruházat és egy nagyobb raktárral, logisztikai háttérrel bővítették családi vállalkozásukat.

Peter's Caffé kínálatát a következő helyeken kóstolhatod meg:
– Leier Fit-Well Club – Győr, Szauter út 9.
– Harmónia Pékség – Győr, Bodócs István u. 4.
– Pedró Pékség – Vágóhíd utcai boltjában megkóstolhatod a “Serkentő” néven futó kávét

Most nézzük a másik fontos szereplőt, akivel együtt megreformálják a győri kávékultúrát és szép lassan elérhetővé teszik a minőségi kávéfogyasztást is. A sztori másik főszereplője Sáfrán Gergely.

Az ő története egy újsághirdetéssel kezdődött 2003 novemberében…
2023-ban pedig cégük már kisüzemi kávépörkölést végez cégeknek, magánszemélyeknek, viszonteladóknak, vendéglátóegységeknek.
Az elmúlt 20év alatt sikerült olyan szintre érniük, hogy a San Paolo kávé – minden szerénytelenség nélkül – országos szinten ismert kávé lett.
Napjainkban már maguk pörkölik a kínálatukban megtalálható összes kávét. Legyen az singl origin, blend, ízesített, őrölt, kapszula vagy pod.

Bérpörkölést és saját logóval ellátott csomagolást is vállalnak, ahol az ügyfelet végig vezetik a kávé kiválasztásától az ízvilág kialakításán keresztül, a csomagolás személyre szabásáig.

Visszatérő ügyfeleik, illetve új vevőik folyamatosan növekvő száma – elkötelezettségük a kiváló és állandó minőség mellett – a legnagyobb elismerés számukra.
Webáruházuk lehetőséget kínál, hogy országosan bárhol, bárkinek minőségi kávé kerüljön a poharába.
Ez nem csak a kávéról szól! Itt senki nem erőltet semmit a partnerekre, hanem irányt és lehetőségeket mutatnak a kávékínálat „dzsungelében”!
A San Paolo jelmondata tökéletesen leírja ezt a szemléletet: sanpaolo.hu – barátság, szeretet, szerelem

Most nézzük, hol találkozhatsz a San Paolo kávéival:

– Édenkapu Fagyizó – Győr, Dunakapu tér
– Kristály Étterem, Győr, Bartók Béla u. 9.
– Faceroom Étterem – Győr, Pálffy u. 2.

És most jöjjön a várva várt fúzió eredménye, aminek következtében mi is betekinthetünk egy kicsit a kávé varázslatos világába azáltal, hogy hetente különböző nemzetközi kávékülönlegességeket ízlelhetünk meg.

Júniusban, az előzőekben említett 3-3 helyen 4 héten át, 4-féle kávét kóstolhatunk:

A 4 hét 4 kávéja időrendi sorrendben:
1, Jamaica blend
2, Asia blend
3, Middle America blend
4, Koffeinmentes csokis málna

Kávészerelmeseknek tehát júniusban kötelező végigjárni a következő helyek valamelyikét, vagy mindegyikét

– Leier Fitness
– Harmónia pékség
– Pedró Pékség – Vágóhíd utcai boltja
– Édenkapu Fagyizó – Győr, Dunakapu tér
– Kristály Étterem, Győr
– Faceroom Étterem – Győr

(PR)

Címkék: győr, kávé

Ezek érdekelhetnek még

2023. Szeptember 23. 09:17, szombat | Helyi

Urbán Flórián a Csorna új vezetőedzője

Urbán Flórián a Csornai SE vezetőedzőjeként folytatja pályafutását – adta hírül hivatalos honlapján az NB III-as labdarúgócsapat.

2023. Szeptember 23. 08:14, szombat | Helyi

Véget ért a Kreatív Fizikaverseny

Véget ért a Kreatív Fizikaverseny az Alprosys Kft. és az Oxygen Media szervezésében.

2023. Szeptember 23. 07:16, szombat | Helyi

Európa legjobb 400 egyeteme közé került a Széchenyi István Egyetem a QS ranglistáján

A top 400 között szerepel a győri Széchenyi István Egyetem a Quacquarelli Symonds (QS) nemzetközi felsőoktatási minősítő szervezet friss, szeptember 20-án közzétett európai ranglistáján.

2023. Szeptember 22. 09:16, péntek | Helyi

A szolgáltató készen áll a fűtési szezonra

Szeptember 15-én megkezdődődött Győrben a távhőszolgáltatás rendelkezésre állási időszaka.