Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2017. December 11. 11:27, hétfő | Belföld

A KFT Együttes, Hobo és Mácsai Pál is Waldorf Iskolát támogat

A KFT Együttes, Hobo és Mácsai Pál is Waldorf Iskolát támogat

A pesthidegkúti iskola javára ad jótékonysági koncertet decemberben Hobo és a KFT együttes, akik Mácsai Pált és Kecskés Karinát is meghívták vendégként az eseményre.

„A világ dolgaiért csak korlátozottan tudunk felelősséget vállalni” – magyarázta Laár András a legenda szerint 1981-ben, miért a korlátolt felelősségű társaság nevet szánja Bornai Tiborral, II. Lengyelfi Miklóssal és Márton Andrással alakított zenekarának. A világ dolgainak alakulásába talán valóban csak mérsékelten van beleszólásunk, ám a maga területén, a maga tehetségéből ki-ki hozzájárulhat egy közösség építéséhez.

Ezt teszik a kiváló művészek december 14-én és 15-én a MOM Kulturális Központban, ahol két különleges koncerten vehetünk részt: csütörtökön a KFT lép fel Kecskés Karinával és Mácsai Pállal, pénteken pedig Hobo adja elő új, ősszel bemutatott Bob Dylan-estjét, amelyen a tavaly irodalmi Nobel-díjjal kitüntetett zenész tizenöt, általa magyarra fordított dalát énekli el. Várhatóan nagy átéléssel: mint a zenész korábban elmondta, az 1960-as évek végén találkozott először Dylan szövegeivel, és többek között ez inspirálta arra, hogy maga is dalokat kezdjen írni.

Hogy a Bornai Tiborral 1989-ben Zárójelentés címen közös lemezt készítő Mácsai Pál és Kecskés Karina mivel örvendezteti meg a közönséget, legyen meglepetés, az azonban biztosra vehető, hogy az esten elhangzanak az 1981-ben alakult, azóta is folyamatosan létező, és koncertjein újra meg újra különleges hangulatot teremtő KFT legnagyobb slágerei.

A művészek a két est teljes bevételét a Pesthidegkúti Waldorf Iskola fejlesztésére ajánlják fel: a fellépők közül sokak gyermekei Magyarország rendszerváltás után elsőként létrehozott Waldorf-iskolájába jártak-járnak. Aki tehát belépőt vásárol Hobo vagy a KFT és vendégei koncertjére, nemcsak nagy élményekkel lesz gazdagabb, de egy jó ügyet is támogat.

További információk és jegyek itt.

A koncert főszervezője: Suri Imre.

Forrás: kulturpart.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 08:30, kedd | Belföld

MÁV-Volán: május 1-jén ünnepnapi menetrend szerint közlekednek a vonatok

Május elsején a vonatok az ünnepnapi menetrend szerint közlekednek, másnap már a megszokott munkanapi menetrend érvényes - tudatta a MÁV Zrt. kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 08:28, kedd | Belföld

Maruzsa Zoltán: cél a köznevelés digitalizációja

A kormány ebben a ciklusban a magyar köznevelés digitalizációját tűzte ki célul - jelentette ki a Belügyminisztérium köznevelési államtitkára hétfőn Szolnokon.

2024. Április 30. 08:26, kedd | Belföld

Agrárminiszter: a brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán

A brüsszeli elit feláldozta az európai gazdálkodókat a környezetvédelem oltárán, tehát alapvető változásra van szükség az uniós mezőgazdasági politikában, ami csak a jelenlegi brüsszeli elit leváltásával érhető el

2024. Április 30. 06:00, kedd | Belföld

Látványos fotókon a Magyar Honvédség gyakorlata