Városlista
2024. április 18, csütörtök - Andrea

Hírek

2011. December 28. 08:04, szerda | Helyi
Forrás: Blikk.hu

A Kilimandzsáró csúcsára készül a tériszonyos győri fiatalember

A Kilimandzsáró csúcsára készül a tériszonyos győri fiatalember

Még magasabbra tette a mércét Csik Tibor Zoltán (36), aki tériszonya ellenére ellenállhatatlan vágyat érez, hogy feljusson a világ legmagasabb pontjaira.

A győri fiatalember hamarosan élete legnagyobb kalandjára indul: következő célpontja a 5895 méter magas Kilimandzsáró lesz - írja a Blikk.hu.

- Tíz négyezres európai csúcsot már megmásztam, ezért olyan helyet kerestem, ami kihívást jelent a számomra. Így esett a választásom a Kilimandzsáróra, Afrika legmagasabb hegycsúcsára - árulta el a Blikknek Tibor, aki tisztában vele, mekkora kockázatot vállal. - Az ötezer méter feletti magasságot a hegymászók halálzónaként emlegetik, mivel rendkívül szélsőséges az időjárás és a megszokottnál 40 százalékkal alacsonyabb a levegő oxigéntartalma. Az egyik első magyar expedícióval a Kilimandzsáróra induló dr. Buday Gábor például hiába volt tapasztalt mászó, 1984-ben tüdőödémában vesztette életét a hegyen - tette hozzá.

Tibor ezért próbál mindent megtenni biztonsága érdekében: állóképességét teljesítménytúrákkal és futással fejleszti, illetve alaposan áttanulmányozza a korábbi expedíciók tapasztalatait is. De vajon hogyan birkózik meg tériszonyával?

- Szerencsére megtanultam legyőzni a félelmet, az érzés általában csak a tátongó mélységek előtt, például a sátortető-gerinceken vagy meredek sziklafalaknál tör rám, de aztán jön egy nagy adrenalinlöket, ami átlendít a nehezén - tette hozzá Tibor.

Mint arról a Blikk beszámolt, a fiatalembert öt éve egyik kollégája fertőzte meg a hófödte csúcsok szeretetével. Tibor azóta időt és pénzt nem kímélve igyekszik minél gyakrabban hódolni szenvedélyének. A hegymászás olyannyira fontos számára, hogy a Kilimandzsáró expedíció érdekében nagyobb összegű hitelt vett fel, remélve, hogy az utolsó pillanatban sikerül néhány szponzort megnyernie ügyének.

Címkék: győri

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.