Városlista
2024. április 23, kedd - Béla

Hírek

2020. Március 21. 05:00, szombat | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

Újabb, az idősekhez szóló kisfilmet jelentetett meg a kormány, de ezúttal nem egy tájékoztató filmet, hanem egy felhívást. A kormány azt kéri, hogy maradjanak otthon az idősek!

A Facebookon pénteken közzétett videóban Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkára a kormány nevében arra kérte az időseket, hogy maradjanak otthon.

Hangsúlyozta: komoly oka van, hogy ezt kéri a kormány. Mégpedig az, hogy a vírus gyorsan terjed és leginkább az idősek vannak kitéve a súlyos fertőzés kockázatának. Ezért arra kérik az időseket, mindent tegyenek meg annak érdekében, hogy ne kelljen elhagyniuk az otthonukat és ne kelljen kimenniük az utcára.

Dömötör Csaba kiemelte, tudják, hogy ez a vírus mindenki életére nagy hatással van, de ha az emberek betartják a főszabályokat, elkerülhető a nagyobb baj.

A most megjelent idősekhez szóló kormányfelhívást nem csak a televíziókban, hanem az interneten és nyomtatott plakátokon is megjelentetik - ismertette az államtitkár.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.