Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2011. December 21. 15:23, szerda | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A kormány támogatja az elektromos autók elterjedését

A kormány támogatja az elektromos autók elterjedését

A gazdasági és környezetvédelmi érdekeket össze kell hangolni – szögezte le Illés Zoltán környezetügyért felelős államtitkár kedden Budapesten.

Az elektromos autózást segítő hat új közterületi töltőoszlop átadásán, melyen Vitézy Dávid, a Budapesti Közlekedési Központ vezérigazgatója is részt vett

Bár gazdasági világválság van, továbbra is foglalkozni kell a környezet- és természetvédelem ügyével – mondta Illés Zoltán. Prioritások természetesen vannak, de a gazdasági és környezetvédelmi érdekeket össze kell hangolni. A környezetvédelmi politikát úgy kell alakítani, hogy az összefogja a különböző érdekeket – hangsúlyozta Illés Zoltán. A politikus kiemelte: egyetlen gazdaság sem létezhet környezeti, természeti létalapok nélkül. A gazdaság hátráltatója is lehet, ha nincs tiszta ivóvíz, nincs tiszta környezet. Illés Zoltán felhívta a figyelmet arra: a jelenlegi klímaválság egyik legnagyobb okozója a közlekedésből származó szennyezés, ezért támogatja a kormány az ilyen innovációkat, mint az elektromos autózás.

A magyar kormány részéről felfedezhető egy „zöld elkötelezettség”, mely meglétét folyamatosan bizonyítja is – fogalmazott az államtitkár, majd megjegyezte: egyelőre arra nincs pénz, hogy a kormányzati autóflottát elektromos autókra cseréljék ki, de minden olyan fejlesztést támogat a kormány, amely az elektromos hajtású közlekedést népszerűsíti, hiszen ez a jövő.

A kormány részéről döntés született elektromos hajtású autó vásárlására, amely az elkövetkezendő időszakban történik meg. „Annak jegyében történik majd meg ez a vásárlás, hogy szimbolikusan jelezzük a közbeszerzések területén az elkötelezettségünket a környezetvédelmi szempontok tekintetében” – fogalmazott Illés Zoltán.

Vitézy Dávid elmondta: az elektromos autózásnak van jövője Budapesten és Nyugat-Európa nagyvárosaiban. Azonban ez az innováció csak a környezetszennyezés problémáját oldja meg, a hely-és a forráshiány problémája továbbra is fennáll, tehát nem szünteti meg a város minden közlekedési gondját – nyomatékosította a vezérigazgató.

Az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport 2010-ben indította el azt a programját, amellyel az energiatudatos gondolkodásmódot, és ennek részeként az elektromos hajtású közúti közlekedést kívánja népszerűsíteni.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 06. 12:44, hétfő | Belföld

Nagy Márton szerint Magyarország képes meghatározó szereplővé válni az űripar területén

Magyarországot gazdasági ökoszisztémája, infrastruktúrája és szellemi tőkéje egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy meghatározó szereplővé váljon az űripar területén

2024. Május 06. 07:49, hétfő | Belföld

Vonat elé hajtott egy kamion Baján

Személyvonat elé hajtott egy kamion hétfő reggel Baja térségében, az 55-ös főút 106-os és 107-es kilométere közötti vasúti átjáróban;

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során