Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2020. Március 05. 07:06, csütörtök | Külföld

A koronavírus miatt elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitását

A koronavírus miatt elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitását

Három hónappal elhalasztják a 17. Velencei Építészeti Biennálé megnyitóját a koronavírus terjedése miatt, az eredetileg május végére tervezett megnyitót augusztus 29-én tartják – olvasható a biennálé honlapján.

A rendezvény időtartamát azonban nem hosszabbítják meg, november 29-én fog zárulni – jelentette be szerdán a Hashim Sarkis kurátor vezette biennálé iroda.

Az új időpontot a koronavírus terjedésének feltartóztatására a világ kormányai által a közelmúltban hozott biztonsági intézkedések nyomán állapították meg. Ezek az intézkedések a következő hetekben dominóhatással lesznek az emberek mozgására és munkájára. Ez a helyzet kockára teheti a kiállítás megrendezését, hiszen a Velencei Építészeti Biennálén több mint 60 ország építészei és intézményei vesznek részt – olvasható a honlapon.

Az új időpont azt jelenti, hogy az építészei biennálé néhány nappal a 77. velencei filmfesztivál szeptember 2-ára tervezett megnyitója előtt kezdődik.

A 17. Velencei Építészeti Biennálén Magyarországot Kovács Dániel kurátor és csapata Othernity című projektje képviseli, amely tizenkét emblematikus budapesti modern épületet dolgoz fel tizenkét fiatal közép- és kelet-európai építésziroda megközelítésében.

Forrás: hirado.hu

Kép: hirstart.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 14:29, szerda | Külföld

Kínában tárgyal Szijjártó Péter

A világ súlyos biztonsági kihívásokkal néz szembe, immár több mint két éve tombol az ukrajnai háború, ezért fontos lenne felerősíteni azok hangját, akik a mielőbbi béke pártján állnak

2024. Április 20. 09:44, szombat | Külföld

Megérkeztek az erdélyi Aranyosgyéresre a Norvégiából beszerzett első F-16-os harci repülők

Megérkezett az erdélyi Aranyosgyéresre (Campia Turzii) az első három, Norvégiától beszerzett F-16-os harci repülő - közölte pénteken a román védelmi minisztérium (MAPN).

2024. Április 18. 06:00, csütörtök | Külföld

Ukrán rendőrség: Németországban találtak meg 161, Oroszország által elhurcolt ukrán gyermeket

Az ukrán rendfenntartóknak német kollégáikkal együttműködve sikerült azonosítaniuk 161 ukrán gyermeket Németországban, akiket Oroszország hurcolt el otthonukból - közölte az ukrán országos rendőrség szerdán Facebook-oldalán.