Városlista
2021. szeptember 16, csütörtök - Edit

Hírek

2012. Március 02. 14:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

Amerikai kutatók rámutattak, hogy az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak mégsem igaz, sőt az életkorral javul az alvás minősége - írja a BBC.

A telefonos kutatás keretében 150 ezer személyt kérdeztek meg a kutatók, s az eredmények azt mutatták, hogy negyvenes éveink elmúltával, majd a kor előrehaladtával jobban alszunk.

Alvásuk minőségét a nyolcvanas éveiben járók értékelték a legjobbnak, ezzel megdőlni látszik az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak. A felmérésben részt vetteket nemcsak alvási szokásukról, hanem faji származásukról, jövedelmükről, tanulmányai múltjukról, hangulatukról és általános egészségügyi állapotukról kérdezték.

A kutatók rámutattak, hogy az alvás minőségét a depresszió és az egészségügyi állapot befolyásolja, ez azonban nem hozható összefüggésbe az életkor előrehaladtával.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 16. 15:04, csütörtök | Belföld

Virológus: bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság

Bármelyik vakcina jobb, mint az oltatlanság, ez egyértelmű a statisztikákból - jelentette ki Rusvai Miklós virológus csütörtökön az M1 csatornán.

2021. Szeptember 16. 14:01, csütörtök | Belföld

A 80 éve született Albert Flóriánra emlékeztek

Albert Flórián csak az Aranycsapat tagjaihoz mérhető a magyar labdarúgásban - mondta id. Lomnici Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke azon az eseményen,

2021. Szeptember 16. 12:04, csütörtök | Belföld

Ferenc pápa: megérintett a magyarok ökumenikus szellemisége, családvédelme és környezettudatossága

A magyarok számos értékéről beszélt Ferenc pápa a Szlovákiából a Vatikánba tartó repülőúton az őt kísérő újságírókkal folytatott kötetlen beszélgetésen,

2021. Szeptember 16. 08:30, csütörtök | Belföld

Halálos lakástűz történt Taranyban

Tűz keletkezett csütörtök hajnalban a Somogy megyei Taranyban, egy Szent István utcai családi házban. A tűzben egy ember meghalt - tájékoztatta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.