Városlista
2021. január 28, csütörtök - Károly,

Hírek

2012. Március 02. 14:07, péntek | Belföld
Forrás: OrientPress

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

A kortól függ, hogy milyen jól alszunk

Amerikai kutatók rámutattak, hogy az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak mégsem igaz, sőt az életkorral javul az alvás minősége - írja a BBC.

A telefonos kutatás keretében 150 ezer személyt kérdeztek meg a kutatók, s az eredmények azt mutatták, hogy negyvenes éveink elmúltával, majd a kor előrehaladtával jobban alszunk.

Alvásuk minőségét a nyolcvanas éveiben járók értékelték a legjobbnak, ezzel megdőlni látszik az a közhiedelem, miszerint az idősek rosszul alszanak. A felmérésben részt vetteket nemcsak alvási szokásukról, hanem faji származásukról, jövedelmükről, tanulmányai múltjukról, hangulatukról és általános egészségügyi állapotukról kérdezték.

A kutatók rámutattak, hogy az alvás minőségét a depresszió és az egészségügyi állapot befolyásolja, ez azonban nem hozható összefüggésbe az életkor előrehaladtával.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 28. 13:09, csütörtök | Belföld

Súlyosították a hálapénzt kérő nőgyógyász büntetését

A szabadságvesztés tartamát, felfüggesztésének próbaidejét és a pénzbüntetést tekintve is súlyosította a hálapénzt kérő budapesti nőgyógyász büntetését a Fővárosi Ítélőtábla szerdán,

2021. Január 28. 12:05, csütörtök | Belföld

Március 1-ig meghosszabbodnak a jelenlegi szabályok

A kormány a koronavírus-járvány miatt november óta érvényben lévő szabályok hatályát újabb egy hónappal, március 1-ig meghosszabbítja

2021. Január 28. 11:07, csütörtök | Belföld

Tovább romlott a levegőminőség északkeleten

Tovább romlott a levegőminőség északkeleten a magas szálló por koncentráció miatt.

2021. Január 28. 08:58, csütörtök | Belföld

Meghalt 93 beteg, 1569-cel nőtt a fertőzöttek száma

Meghalt 93, többségében idős, krónikus beteg, és újabb 1569 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést Magyarországon - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön.