Városlista
2024. május 2, csütörtök - Zsigmond

Hírek

2011. December 06. 16:30, kedd | Helyi
Forrás: gyor.hu

A közösségi közlekedés komplex fejlesztése Győrben

A közösségi közlekedés komplex fejlesztése Győrben

A közösségi autóbusz-közlekedés átalakítása révén vonzóbbá válhat a buszos közlekedés Győrben. Két újabb sikeres pályázat révén pedig tovább fejleszthetik a város közösségi közlekedési rendszerét.

Az autóbuszokon kiépített utas tájékoztatási rendszerhez kapcsolódóan rendeztek konferenciát a városházán 2011. december 6-án, ahol a most megvalósult fejlesztés mellett két nyertes pályázatról, és a jövőbeni tervekről is beszámoltak a szakemberek.

Mint ismeretes, a város és a Kisalföld Volán több mint félmilliárd forintot nyert Győr közösségi autóbusz-közlekedésének átalakítására. A kiépült rendszer éles tesztüzeme a napokban zárult, ezzel Győr olyan városokhoz csatlakozott az utas tájékoztatás terén, mint London, Párizs, vagy Graz.

A cél az volt, hogy a rendszer valamennyi városrészt érintse, vagyis a településrészek központi megállóiba telepítették le az úgynevezett totemoszlopokat (információs táblákat) és jegykiadó automatákat. Utóbbiak éles tesztüzeme a héten kezdődik.

A megállók modernizálásával párhuzamosan zajlott az autóbuszok műszaki fejlesztése, a háttér kiépítése. Több mint száz helyi járatú autóbuszba szerelték be a szükséges technikai eszközöket, a GPS alapú fedélzeti számítógépeket. Az utasok hangos és képes tájékoztatást kapnak a következő megállóról, átszállási lehetőségről.

Az elmúlt héten a zöldút-kérő funkció tesztüzeme is lezajlott, így a város öt kereszteződésében az oda érkező járatok szükség esetén plusz zöld időt kapnak. Ezek a kereszteződések: Bácsai u – Körtöltés u. – Szabadrév u., Nagy Imre u. – Mónus I. u., Ipar u. – Puskás T. u., Ipar u. – Nagysándor J. u., Jereváni u. – József A. u. Ezekben a csomópontokban a piros jelzés rövidítés, a zöld jelzés nyújtás és a zöldút-kérő funkció is működik.

Révi Zsolt a konferencián a jövőről is beszélt. Mint mondta, Győr sikeresen pályázott a Közlekedés Operatív Program keretein belül a városi és elővárosi közösségi közlekedési rendszer fejlesztésének, illetve intermodális csomópont kialakításának előkészítésére.

A pályázati forrást két komplex megvalósíthatósági tanulmányra fordíthatja a város, amelyek közös célkitűzése Győr és elővárosa közlekedésének átfogó felülvizsgálata a fenntartható közlekedésfejlesztés és szervezés jegyében.

A megvalósíthatósági tanulmányok a város közlekedési problémáira keresik a megoldásokat alapos forgalmi vizsgálatok, forgalomszámlálások, utasszámlálások, utas-kikérdezések, parkolási vizsgálat, a kerékpáros forgalom vizsgálata segítségével. Ezek a tanulmányok várhatóan 2012 decemberére készülnek el.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.

2024. Május 01. 09:12, szerda | Helyi

Megnyerte a férfi kézilabda bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC

A hátralévő 3 forduló eredményétől függetlenül már most megnyerte a bajnokságot a Győri ETO-UNI FKC csapata.

2024. Május 01. 07:13, szerda | Helyi

Először nyílt fotókiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában

„Hommage fekete-fehérben: tisztelgés Győr városa és a Széchenyi István Egyetem előtt” címmel nyílt kiállítás a Széchenyi István Egyetem Győri Innovációs Parkjában a napokban.

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.