Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. December 20. 05:00, szerda | Életmód
Forrás: mti

A közösségi média, a kommunikáció és a navigáció a legkedveltebb mobilalkalmazások

A közösségi média, a kommunikáció és a navigáció a legkedveltebb mobilalkalmazások

Az okostelefonokat használók között a közösségi média, a kommunikációs és a navigációs alkalmazások a legkedveltebbek

- áll az eNet és a Magyar Telekom internetgazdaságról szóló legfrissebb kutatásában, amelyet kedden juttattak el az MTI-hez.

Az eNET 2017 decemberi online kutatása szerint okostelefont a felnőtt magyar internetezők 85 százaléka, azaz körülbelül 4,7 millióan használnak. Körükben a mobilinternet használata is dinamikusan terjed: több mint 3,7 millióan szoktak készülékükön mobilnet-szolgáltatást használni.

A legfrissebb adatok szerint az okostelefon-használók 90 százaléka használ közösségi média alkalmazásokat, 81 százaléka kommunikációs, chat appokat és 71 százaléka navigációs szolgáltatást.

A kutatás szerint 2015 október-novembere óta a legnagyobb arányban a közösségi média oldalak okostelefonos látogatása nőtt, 33 százalékponttal, ezt követik a kommunikációs alkalmazások 21 százalékponttal. A navigációs appok használati aránya érdemben nem változott 2015 óta.

Az okostelefont használók háromnegyede napi rendszerességgel használja a közösségi médiát, ezen belül 8 százalékuk óránként, 54 százalékuk naponta többször, 13 százalékuk pedig naponta egyszer. A közösségi oldalakon a legkedveltebb tevékenységek sorrendben a hírolvasás (66 százalék), a chatelés (60 százalék), a lájkolás (59 százalék), a képek posztolása (37 százalék) és a kommentek írása (33 százalék).



A közösségi alkalmazások közül a Facebook utolérhetetlen: az okostelefonnal rendelkezők 86 százalék használja (71 százaléka legalább naponta egyszer), míg a Twittert 22, a LinkedInt 16 százalék. A fotómegosztás tekintetében az Instagram vezet, a használati aránya 34 százalékos, a Pinteresté 25 százalékos, a Snapchaté 13 százalékos.

A felmérés szerint az online üzenetküldő alkalmazások teljesen háttérbe szorították az sms-eket: tízből hét chat appokat (is) használó inkább online küld üzenetet sms helyett. A válaszadók leginkább barátokkal és családtagokkal szoktak csetelni, de 41 százalékuk a kollégákkal is így kommunikál.

A mostanában megjelenő korlátlan és - egyes alkalmazásokra vonatkozóan - tematikus korlátlan mobilnetcsomagok a közösségi, chat, videótelefon és navigációs appok még nagyobb fokú kihasználását teszik lehetővé, emellett fontos szerepük lehet a mobilinternet-használat további terjedésének elősegítésében is - írták.

Címkék: app, média, mobi, navigáció

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:03, péntek | Életmód

Novemberben kerül országszerte a mozikba Herendi Gábor új filmje

Novemberben 28-tól kerül a országszerte a magyar mozikba Herendi Gábor Futni mentem című új romantikus vígjátéka.

2024. Április 19. 06:00, péntek | Életmód

Megjelent Azahriah új albuma, a skatulya I.

Skatulya I. címmel csütörtökön megjelent Azahriah új albuma, amelyet az egyik legnépszerűbb hazai dalszerző-előadó májusi tripla Puskás Aréna-koncertjéhez időzítve tett közzé.

2024. Április 17. 17:23, szerda | Életmód

Nyolc sztárfellépő és negyven koncert az idei Paloznaki Jazzpikniken

Anastacia, a Brand New Heavies, Tony Hadley, a Morcheeba, az MF Robots, a Son Mieux, a Kraak & Smaak és Izo FitzRoy lesz a 12. Paloznaki Jazzpiknik sztárfellépője augusztus 1. és 3. között a Balaton-felvidéken.

2024. Április 16. 13:09, kedd | Életmód

Kimagasló a településfásítási program iránti érdeklődés

Kimagasló volt az érdeklődés idén a településfásítási program iránt, háromszoros volt az igénye a pályázóknak - közölte az Agrárminisztérium helyettes államtitkára kedden a somogyi Iharoson.