Városlista
2024. május 3, péntek - Tímea

Hírek

2012. Szeptember 13. 19:54, csütörtök | Helyi
Forrás: Horváth Lilla

A kulisszák mögött...

A kulisszák mögött...

Sajnos az idő idén nem kedvezett a Győri Nemzeti Színház „Egy nap a kulisszák mögött” című rendezvényének, így a kinti programok nagy része beköltözött a színházba. Ennek ellenére óriási volt az érdeklődés a rendezvényre.

A regisztráció szeptember 7-én 9.00-kor kezdődött, és 10 perc alatt betelt a hely minden programra. A kapacitás mértékéhez hűen próbálták még bővíteni a létszámot így 9.30-kor fejeződött be a végleges regisztráció.

Portálunknak nyilatkozott Pottyondy Nóra kulturális menedzser:

-A kulisszajárásra eredetileg 3-szor 180 ember tudott volna regisztrálni, de rengetegen könyörögték be magukat a függöny mögé. Az összes program maximálisan teltházas volt, sőt a Győrbeugró improvizációs játékon még a lépcsőkön is ültek. Összességében négyszer annyian jelentkeztek a programokra, mint ahányan részt tudtak venni rajta. A nagy érdeklődésre való tekintettel minden évben próbálunk újítani és bővíteni a programokat, hogy mindenki legalább egy programon betekintést nyerhessen a kulisszák mögé.

Évről évre egyre többen kíváncsiak a Színház nyílt napjára, nem tervezik, hogy a jövőben többnaposra bővítenék az eseményt?

Egyelőre nem tervezzük többnaposra kitolni a rendezvényt, mert magának a programnak a neve is az, hogy: „Egy nap a kulisszák mögött.” Abban rejlik a különlegessége, hogy egyetlen egy ilyen nap van az évben, egyébként iskolás csoportoknak év közben is lehetőséget biztosítunk arra, hogy előre megbeszélt időpontban megnézzék a Színházat, de ilyen nagyszabású rendezvényt csak egyszer tudunk szervezni, hiszen nemsokára elindul az új évadunk, ekkor mindenki a színpadi produkciókra koncentrál.

A kulisszák mögé a Színház művészei és a technikai személyzete kísérte a csoportokat. Ungváry István csoportját a színész személyéből áradó színészi aura úgy magával ragadta, hogy úgy érezhette magát az ember a kulisszák mögött, akárcsak egy színdarab egy szereplője. A fekete folyosó libabőröztető érzését szándékosan fokozta színészi játékával és a kulisszák mögött egy- egy érdekes történet, baki is a terítékre került.

A színpad alatti és 14 méter feletti varázslatból az utcára lépve még mindig úgy éreztem egy történet szereplője vagyok. Pósa Attila, stílusával nem kis feltűnést keltő egyetemista szipkás cigarettájával füstfelhőket lehelt az amúgy is borús égbe. Kíváncsi voltam, ő milyen szemszögből nézte a kulisszák mögötti betekintést:

-Nagyon jól éreztem magam köszönöm szépen, érdekes volt kicsit betekinteni a kulisszák mögé. Nemrég érkeztem, hiszen még előadáson voltam az egyetemen, valójában ott tudtuk meg, hogy nyílt napot tartanak a színházban. Nagyon kellemes volt. Volt szerencsém részt venni a kulisszajáráson, a szinkronshow-n és egy színpadtechnikai bemutatón. A szinkronshowban szerepeltem is, egy férfi hangja voltam valamilyen bűnügyi sorozatban. Nagyon tetszett, de azt hiszem nem török szinkronhang babérokra, maradok a jó öreg vendéglátásnál.

Ceglédi Zsuzsa már az első nyílt napra próbált bejutni, de idén sikerült először megcsodálni a színházi háttérmunkát.

Nagy élmény volt számomra ez a nap, részt vehettem a kulisszajáráson és a Győrbeugró bemutatón. Ez egy különleges nap, ilyenkor szembesülhet azzal a néző, milyen sok munka állegy előadás mögött és hogy az performanszt segítő személyzet munkája is kulcsfontosságú. Ezért is örülök annyira, hogy idén sikerült regisztrálnom az eseményre. A graffiti jam-et is nagyon ötletesnek találom, ahogy végigjártam az alkotás közben lévő fiatalokat azt láttam, hogy érdekes, gondolatébresztő alkotások is születtek már.

Fotó: Nagy Péter

Kapcsolódó galéria

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 02. 09:13, csütörtök | Helyi

Ezüstérmesek lettek a győri hallgatók a regattaversenyen

Először szerveztek hazánkban ilyen jellegű megméretettést egyetemistáknak.

2024. Május 02. 08:16, csütörtök | Helyi

Leolvassák a vízórákat

Több településen is dolgoznak majd a Pannon-Víz szakemberei.

2024. Május 02. 07:13, csütörtök | Helyi

Ingyenesen vagy nyomott áron nézhet kiváló magyar filmeket egy hétig

Idén egy hétig tart a magyar film napja.

2024. Május 01. 09:16, szerda | Helyi

Gyönyörű autókon legeltetné a szemét? Az ETO parknál megteheti! – Galériás cikk!

Minden hónap utolsó szombatján benzingőzzel és autóimádók elismerő sóhajával telik meg a győri ETO park parkolója: amerikai autók szerelemesei gyűlnek össze.