Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2019. November 02. 07:18, szombat | Helyi
Forrás: gyor.katasztrofavedelem.hu/

A lakóépületek biztonságáról

A lakóépületek biztonságáról

Az előző évekhez hasonlóan a katasztrófavédelem idén is megrendezi a „Társasházak napja” rendezvénysorozatot. November 5-7 között az ország valamennyi katasztrófavédelmi kirendeltségén várják a tűzmegelőzési hatósági szakemberek a társasházak lakóit, üzemeltetőit a tűzbiztonsággal kapcsolatos információkkal. A rendezvénysorozat célja, hogy a társasházak, lakóközösségek részletekbe menő tájékoztatást kapjanak az őket érintő tűzmegelőzési szabályokról, ezzel növelve a lakóépületek biztonságát.

A katasztrófavédelem egész évben vizsgálja azt, hogy a társasházak lakói betartják-e a tűzvédelmi előírásokat. Az ellenőrzésekkel nem a bírságolás, hanem a biztonság erősítése a cél. A háromszintesnél magasabb, több mint tízlakásos épületek esetében például írásba kell foglalni az épületekre vonatkozó tűzmegelőzési szabályokat, biztosítani kell a tűzoltási felvonulási területeket, amelyeket állandóan szabadon is kell tartani annak érdekében, hogy a tűzoltók meg tudják közelíteni a beavatkozás helyét.

A tűzvédelmi házirend készítésével kapcsolatos tudnivalókról, a biztonsági rács létesítéséről, a tárolási szabályokról, a felvonulási terület biztosításáról, valamint a homlokzati szigetelés kialakításáról és a nyílt láng használatáról is konzultálhatnak a lakástulajdonosok, bérlők, közös képviselők, lakásszövetkezeti tagok és más érdeklődők, hiszen a katasztrófavédelem szakemberei november 5-től 7-ig minden nap 10 és 16 óra között várják az érdeklődőket az ország kirendeltségein.

A katasztrófavédelem és a lakók közös célja az, hogy az anyagi javakban keletkezett tűzkár a lehető legkisebb legyen. Ezt szolgálja az immár hagyományosnak tekinthető programsorozat.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 09:13, péntek | Helyi

Laptopokat kapnak az 5., 6. és 9. osztályosok

Csaknem kétszázezer notebookot osztanak ki az általános és középiskolákban, így összesen már mintegy 450 ezer diák tanulhat a költségvetési forrásból beszerzett eszközökön.

2024. Április 26. 08:14, péntek | Helyi

Kínai kábelgyártó költözik Kisbérre, 150 dolgozóra van szükségük

A kínai Fiberhome Magyarországon hozza létre legnagyobb európai bázisát, ahol optikai kábeleket fog gyártan. Körülbelül 150 új munkahelyet teremt a beruházás.

2024. Április 26. 07:11, péntek | Helyi

Ingolstadtból igazol új vezetőt a győri Audi

A pénzügyi pozíciót érinti a változás.

2024. Április 25. 09:16, csütörtök | Helyi

Egy lépésre a bajnoki döntőtől a Serco Uni-Győr

Győzelemmel kezdte az elődöntőt a Serco-Uni Győr a női kosárlabda bajnokságban. Cziczás László csapatától így már csak egy lépésre a bajnoki döntő.