Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2019. December 12. 11:51, csütörtök | Helyi

A legifjabb, győri díjazott a Szokolay Sándor zeneszerzőversenyen

A legifjabb, győri díjazott a Szokolay Sándor zeneszerzőversenyen

Az adventi várakozás jegyében a Magyar Karácsony hangversenyen emlékeztek a 6 éve elhunyt Szokolay Sándor zeneszerzőre, december 9-én a Zeneakadémián. A legfiatalabb, helyi versenyző Váray Domonkos volt.

Az adventi misztérium és az alkotó szellemisége nem hozható összhangba a szomorúsággal. A Magyar Karácsony hangverseny főszereplői a fiatal muzsikusok voltak. A koncert első felében a 2. SZIA zeneszerzőverseny díjnyertes műveit mutatták be az ifjú alkotók, a Flautica fuvolanégyes és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium növendékei.

A Szokolay InspirArt zeneszerzőpályázat idén második alkalommal szólított meg a 21 év alatti fiatalokat, három korcsoportban.
A szünet után a nyíregyházi Pro Musica Leánykar és a Zeneakadémia Szimfonikus Zenekarának előadásában: Szokolay Sándor: Magyar Karácsony és a Mohácsi Betlehemes című művei szólaltak meg Antal Mátyás vezényletével. A gálát Becze Szilvia vezette.

A koncert előtt Hollós Máté zeneszerző, a SZIA zsűri elnöke átadta a 2. Szokolay InspirArt zeneszerzőverseny díjait és első alkalommal a Szokolay Hűség díjakat is.

A Szokolay Hűség díj Nemesi Attila ötvösművész alkotása.

I. korcsoportban – 13 éves korig

3. díj: Jenei Dalma Jázmin: Élet
2. díj: Kovács Gregor: Szárnyalás
1. díj: Váray Domonkos: Rondo Hüvelyk Matyinak és Tenkes kapitányának


Dicséretében részesült:

Bodnár Bence: Zenélődoboz a régiségvásárban
Bóna Benedek: A fecskék dala
Cserháti-Nagy Viktória: Bűvös nyár
Juhász Lili: A tenger


II. korcsoportban – 13-17 éves korig

Megosztott 3. díj – Grimaldi Giulio Benedek: Etna

Megosztott 3. díj – Szilágyi Péter: Merengés

2. díjat nem ítélt meg a zsűri
1. díj: Nagy Sebestyén: NegyvenHét


Dicséretében részesült:

Stefán Dávid János: Búcsúm
Varga Nadin: Rebel Blues
III. korcsoportban – 17-21 éves korig

3. díj: Németh Zoltán: Bolgár tánc
Megosztott 2. díj: Bundzik Lénárd: A hallgatás után

Megosztott 2. díj: Sándor Máté: Kaleidoszkóp

1. díj: Virág Anna: Rondo
Dicséretében részesült:

Könczei Zsombor: Tremor

Bereczki Zita a Reményi Ede Alapfokú Művészeti Iskola tanára felkészítőtanárként végzett kimagasló szakmai tevékenységéért a zsűri elismerésében részesül.

A Szokolay Sándor Alapítvány elismerésében részesült:

Abebe-Ayele Rafael, Andics Áron, Asszonyi Pongrác, Barta Gergely Zsombor, Bartokos Botond, Csernovszky Márk, Darók Illés Dávid, Dormán Zsombor, Frank Tamás, Horváth Apor Boldizsár, Jakab-Zalánffy Ábel, Kovács Nina, Kováts-Szőcs Benedek, Kováts-Szőcs Viola, Lőrincz Ákos, Móri Dorottya, Muzsai Nimród Orion, Rónaszéki Merse György, Soltész Márk, Suhai Soma, Suhai Szabolcs, Svajko Annabella, Szemenyei, Sámuel Barnabás, Sziklai Áron

Szokolay Hűség díj

Szokolay Sándor Alapítvány Szokolay Hűség díjat alapított. A díjat olyan zenei tevékenységgel nem foglalkozó személyek kaphatják, akik önzetlenül segítették Szokolay Sándor zeneszerzőt művészi elképzeléseinek megvalósításában, az általa nagyra becsült kulturális értékek és örökség megőrzésének érdekében, anyagi áldozatot is vállalva fáradhatatlanul munkálkodtak.

Idén, első alkalommal öt díjazott vehette át a Szokolay Hűség díjat. Horváth Ottó, Matyi István, dr. Szeles Endre és felesége, dr. Szilágyi László, posztumusz Csapó Etele. Az öt díjazott és Csapó Etele özvegye, Nemesi Attila ötvösművész alkotását vehette át Legendy Lászlótól a Szokolay Sándor Alapítvány elnökétől.

Forrás: papageno.hu

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense

2024. Április 18. 08:14, csütörtök | Helyi

Sétával emlékeztek meg az áldozatokról

Sétával emlékeztek meg a holokauszt áldozatairól a győri diákok.

2024. Április 18. 07:16, csütörtök | Helyi

NAV-Mobil: ellenőrizd most, be vagy-e jelentve!

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal mobilappjában, a NAV-Mobilban bárki néhány koppintással ellenőrizheti, hogy munkáltatója a szerződésüknek megfelelően bejelentette-e.

2024. Április 17. 09:14, szerda | Helyi

Nem kell maszkot hordani a győri kórházban

Enyhítenek a szabályokon.