Városlista
2024. április 26, péntek - Ervin

Hírek

2011. Október 13. 07:21, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

A legtöbben csak baj esetén kérik a kéményseprő segítségét

Sok helyen már fűtenek, viszont csak kevesen ellenőriztetik a kéményeket. Általában csak baj esetén kérik a kéményseprők segítségét.

A Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke szerint többen áttértek a fatüzelésre, ami, ha ellenőrizetlenül történik, sok problémát okozhat.

Egyre többen térnek vissza a hagyományos tüzelési módra, azon belül is a fatüzelésre, ám sokan ezt mindenféle szaktudást és szakmai felügyeletet mellőzve teszik meg - mondta az InfoRádiónak a Magyarországi Kéményseprőmesterek Szövetségének elnöke.

Egy tüzelőberendezés kéménybe kötése előtt a területileg illetékes kéményseprő-ipari közszolgáltató nyilatkozatát kell arról beszerezni, hogy a kéményegyüttes megfelelő biztonsággal fog-e működni - tette hozzá Leikauf Tibor, aki figyelmeztetett, hogy ha a berendezést nem jól kötötték be, akkor előbb-utóbb jelentkeznek a problémák: kátrányszurok-kicsapódás, átnedvesedés, foltosodás, vagy esetleg a kémény öngyulladása.

A többség elfogadja, hogy minden évben ellenőriztetni kell a kéményt, de vannak olyanok is, akik nem engedik be a szakembert, mert attól tartanak, hogy az valamilyen hibát talál, amelynek a kijavítása súlyos pénzekbe kerülhet.

A szakember elmondta: a legtöbben a kéményseprők jelzése alapján kijavíttatják a hibát. Leikauf Tibor kiemelte: javul a kémények állapota Magyarországon, de felhívta arra a figyelmet, hogy ne közvetlenül a fűtésszezon előtt nézessük meg a kéményt.

OrientPress Hírügynökség

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 26. 13:52, péntek | Belföld

Folytatja a terjeszkedést az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.

2024. Április 26. 13:50, péntek | Belföld

KSH: márciusban 6413 gyermek született, 10 524 ember halt meg

2023 márciusához képest a születések száma 10, a halálozásoké 13, a házasságkötéseké 1,9 százalékkal csökkent - tájékoztatta a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) pénteken az MTI-t.

2024. Április 26. 13:48, péntek | Belföld

Megkezdődött Paks 2 reaktortartályának gyártása Szentpéterváron

Ez igazi mérföldkő a paksi bővítés szempontjából - jelentette be a tárca közlése szerint Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter pénteken Budapesten.

2024. Április 26. 06:47, péntek | Belföld

432 forint osztalékot fizet a Richter részvényenként

Megszavazta a Richter Gedeon Nyrt. csütörtökre összehívott éves közgyűlése az igazgatóság osztalékfizetési javaslatát - olvasható a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) honlapján csütörtökön közzétett közgyűlési határozatokban.