Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2011. November 30. 07:36, szerda | Sport
Forrás: mno.hu

A Liverpool a Chelsea-t, a City az Arsenalt ütötte ki

A Liverpool a Chelsea-t, a City az Arsenalt ütötte ki

A Liverpoolnak egy kihagyott büntető is belefért, két védelmi hibát kihasználva nyertek a Stamford Bridge-en.

A másodosztályú Cardiff City is könnyedén verte a Blackburnt, s szintén elődöntős. Az Arsenal vesztét saját szöglete okozta a hajrában.

Chelsea–Liverpool 0–2

Talán a megbolygatott kezdőcsapatoknak köszönhetően, de igen alacsony színvonalú, kevés helyzettel tarkított első félidőt láthatott a Stamford Bridge közönsége, mely először a harmadik percben hördülhetett fel. Ekkor David Luiz terült el a büntetőterületen belül, de a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást, s sárgát adott a műesőnek. A lassításokat is elnézve sem lehet egyértelműen eldönteni, jól döntött-e a spori.

A másik oldalon azonban befújta a tizenegyest, egy beadás Alex kezét érte, s a játékvezető asszisztense jelzésére megadta a büntetőt. A labda mögé Andy Carroll állt, de középre tartó lövését Ross Turnbull lábbal ki tudta rúgni.

Ezután sem alakult ki nagy helyzet, előbb Frank Lampard bombázott a lelátóra, majd Florent Malouda ziccerénél kellett mentenie Pepe Reinának a francia szélső elől.

A félidőt Romelu Lukaku helyzete zárta, remekül csúsztatott meg egy jobbról érkező beadást, s labdája csak centikkel kerülte el a hosszút. Igaz, ekkor a Chelsea játékosának már nem is lett volna szabad a pályán lennie, mert percekkel korábban igen csúnyán lerúgta Jordan Hendersont.

Kicsit nagyobb iramban, s egyből helyzetekkel kezdődött a második félidő: előbb Malouda tekerése csattant a felső kapufán, a kipattanót kapura csukafejező Luiz labdáját pedig a gólvonalról mentették a vendégek.

Ami kimaradt az egyik oldalon, az viszont bement a másikon: Henderson remek indításával Craig Bellamy futott el, keresztbe tett labdájára pedig teljesen üresen érkezett Maxi Rodriguez, s közelről nem hibázott. (0–1)

Azonnal cserére szánta el magát Andre Villas-Boas, de mire Nicola Anelka és Juan Mata bemelegített és beállít, már kettővel vezetett a Liverpool: egy baloldali szabadrúgásnál Martin Kelly maradt telejsen üresen, s a fiatal bal bekk ügyesen a hosszúba is csúsztatott. (0–2)

Anelka nem sokkal beállása után faraghatott is volna csapata hátrányán, de nagy ziccerben rossz megoldást választott, s tisztáztak a védők. Egy perccel később az alig-alig észrevehető Feranndo Torres fejesét fogta vetődve Reina.

Meglepetésre a Chelsea-től nem futotta ennél többre ma este, így a Liverpool kilenc napon belül kétszer is győzni tudott a Stamford Bridge-n, s elődöntős az Angol Ligakupában.

Chelsea–Liverpool 0–2 (0–0)
Gólok: Maxi Rodriguez (’58), Kelly (’63)

Chelsea: Turnbull – Bosingwa, Alex, David Luiz, Bertrand – McEachran (Ramires ’42), Romeu, Lampard, Lukaku (Mata '64) – Torres, Malouda (Anelka '64)

Liverpool: Reina – Kelly, Enrique, Carragher, Coates – Spearing, Lucas (Adam ’72), Henderson, Maxi – Bellamy (Kuyt '79), Carroll

Arsenal–Manchester City 0–1

A tömött naptár miatt mindkét kezdőcsapatban találkozhattunk ismeretlen nevekkel, de ez nem volt hatással a játék iramára. A helyzetek számára már annál inkább.

Az elsőt a tízedik percben jegyezhettük fel, Adam Johnson balos lövése a háló tetejét is súrolta. Egy perccel később már a másik kapu forgott veszélyben, Francis Coquelin éles keresztlabdájára a hosszún Pak Csu Jong érkezett, de a koreai játékos közeli lövését Costel Pantilimon hatalmas bravúrra, visszanyúlva kiütötte.

A másik oldalon Pablo Zabaleta lapos lövését jegyezhettük fel, mely jócskán elkerülte a kaput.

Kapura ment viszont Alex Chemberlain lövése, a fiatal középpályás 23 méteres balos bombája éppen bal felsőben kötött volna ki, ha Pantilimon óriási vetődéssel ki nem szedi onnan.

A jó első félidő után jó másodikat vártunk, de csalódnunk kellett, a két csapat gyűrte egymást, lehetőségeket is kialakított, de a nagy helyzetek elmaradtak. A City azonban szépen lassan átvette a mérkőzés irányítását.

Gólt egészen a 83. percig viszont nem láttunk, ekkor az Arsenal szögletéből a City indított kontrát, Edvin Dzeko hatalmas labdával indította Joghnsont, aki bokából remekül készített a felfutó Kun Agüero elé, a csatár pedig kapásból laposan a kapuba lőtt. (0–1)

Az Arsenal természetesen sokkal támadóbbra fogta játékát, de hiába szorította kapuja elé a City-t, nem tudott ziccerbe kerülni. A legnagyobb helyzet Samak előtt adódott, de a csatár nagy helyzetben centikkel lemaradt egy középre adásról, így a Liverpoolt és a Cardiff City-t a Manchester City követte a Ligakupa elődöntőjébe.

Arsenal–Manchester City 0–1 (0–0)
Gólok: Agüero ('83)

Arsenal: Fabianski – Djourou, Koscielny, Squillaci, Miquel – Chamberlain (Arsavin '87), Frimpong, Coqelin, Benajun – Samak, Pak (Gervinho '68)

Manchester City: Pantilimon – Onuoha, Touré, Savics, Zabaleta – De Jong, Hargreaves (Razak '79), Kolarov (Agüero ’30), Nasri, Johnson – Dzeko

Angol Ligakupa negyeddöntő:

Cardiff City–Blackburn Rovers 2–0 (1–0)
Gólok: Miller (’19), A. Gerrard (’50)

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 20. 09:46, szombat | Sport

Győzelemmel avatta fel az Alba Arénát a magyar jégkorong-válogatott

A jövő vasárnap kezdődő divízió I/A-világbajnokság előtt álló magyar férfi jégkorong-válogatott 2-1-re legyőzte az elitben szereplő norvég csapatot a székesfehérvári Alba Aréna avató mérkőzésén pénteken.

2024. Április 20. 09:45, szombat | Sport

A Veszprém kilenc góllal nyerte meg a Szeged elleni rangadót

A címvédő Telekom Veszprém házigazdaként 36-27-re legyőzte a Szegedet a férfi kézilabda NB I péntek esti rangadóján.

2024. Április 19. 07:24, péntek | Sport

Bukaresti tenisztorna - Fucsovics legyőzte a második kiemeltet, és negyeddöntős

Fucsovics Márton bravúros győzelemmel bejutott a negyeddöntőbe az 579 ezer euró összdíjazású, bukaresti salakpályás férfi tenisztornán.

2024. Április 17. 17:22, szerda | Sport

Párizs 2024 - Száz nappal a rajt előtt már 150 kvótája van Magyarországnak

Már százötven kvótája van a magyar csapatnak, mely összességében közel kétszáz fős lehet