Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. Július 01. 07:39, péntek | Belföld
Forrás: mti

A magyar bankrendszert nem veszélyezteti a Brexit

A magyar bankrendszert nem veszélyezteti a Brexit

A magyar bankrendszer stabil, nem számolunk azzal, hogy a Brexit veszélyeztetné a hazai bankokat - mondta Kovács Levente, a Magyar Bankszövetség főtitkára csütörtökön a M1 aktuális csatornán.

Kiemelte: a hazai pénzintézeteket csak közvetetten érinti a Brexit, angol banki tulajdon nincs a hazai pénzintézeti szektorban, a külföldi érdekeltségű bankok főleg osztrák, olasz és német tulajdonban vannak.

Ezzel együtt az elmúlt napokban a Magyar Bankszövetség folyamatosan egyeztetett a Magyar Nemzeti Bankkal és a Nemzetgazdasági Minisztérium képviselőivel az aktuális helyzetről, és megállapították, hogy extrém esemény nem történt a magyar bankpiacon - emelte ki a Magyar Bankszövetség főtitkára.

Úgy vélte, előfordulhat, hogy néhány nagy cég elhagyja Londont, és a világ valamely más pénzügyi központjába települ át, és hozzátette: kedvező lenne, ha ezen átköltöző cégekből néhány Budapestet választaná.

Címkék: bank, brexit, magyar, pénz

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni

2024. Április 15. 10:04, hétfő | Belföld

Idén is lehet szavazni az év körforgalmára

2024. Április 15. 06:13, hétfő | Belföld

118 éves melegrekord dőlt meg

Megdőlt a 118 éves országos és a 85 éves fővárosi melegrekord is szombaton - írta a HungaroMet Zrt. a honlapján vasárnap.