Városlista
2024. május 6, hétfő - Ivett

Hírek

2012. Augusztus 02. 11:57, csütörtök | Belföld
Forrás: infováros

A magyar sörkultúrával ismerkedik a Rednex a Budai Várban

A magyar sörkultúrával ismerkedik a Rednex a Budai Várban

A legendás svéd zenekar, a Rednex lesz az egy hónap múlva, augusztus 29-én kezdődő II. Budavári Sörfesztivál külföldi sztárfellépője.

Miközben felcsendül a zenekar közel 20 éve népszerű és megunhatatlan slágere, a „Cotton Eye Joe”, a közönség csaknem 200 fajta hazai és nemzetközi, ismert és kevésbé ismert sört és sörkülönlegességet ízlelhet meg, és a tavalyihoz képest kétszer annyi kiváló hazai kisüzemi sörfőzde is képviselteti magát egyedi és különleges ízesítésű söreivel a fesztiválon. Az 5 nap alatt közel 40 zenekar, és több mint 120 fellépő művész szórakoztatja majd a sörkedvelő látogatókat a Budai Várban.

A sör ünnepe ezúttal nagyobb helyszínen – a tavaly jól bevált Hunyadi udvar és az Oroszlános udvar mellett a Savoyai teraszon- ad otthont a legnagyobb hazai sörgyárak és a kisebb kézműves sörfőzdék különlegességeinek, és a számtalan programnak, zenei koncertnek, illetve fellépőnek. A fesztivál öt napja alatt közel 40 zenekar, és több mint 120 fellépő művész garantálja majd a felhőtlen szórakozást, köztük a svéd sikerbanda, a Rednex.
A Rednex 1994-ben robbant be a köztudatba egy amerikai country dal feldolgozásával, a „Cotton Eye Joe”-val. A dal akkora nemzetközi sikert aratott, hogy a 90-es években nem hiányozhatott egy valamirevaló buli repertoárjából sem. Ezt olyan slágerek követték, mint a "The Spirit of the Hawk” és a "Wish You Were Here". Legutóbbi nagylemezük 2010 végén jelent meg, és a csapat minden bizonnyal tartogat még meglepetéseket. A banda egyedi báját annak is köszönheti, hogy sohasem voltak a formaságok hívei: a rajongókkal mindig közvetlenek és kedvesek, szívesen beszélgetnek, vagy szórakoznak velük együtt. A jó hangulat a Budavári Sörfesztiválon is garantált, hiszen a csapat alig várja, hogy megkóstolhassa a magyar sörkülönlegességeket- természetesen csak a koncert után.
A külföldi sztárvendég mellett természetesen a hazai zenei élet kedvelt szereplői is helyet kaptak a fesztivál programjában. A közönség együtt énekelheti majd kedvenc dalait a szintén legendás Tátrai Band-del, de fellép többek között Ganxta Zolee és a Kartel, Keresztes Ildikó, Nagy Feró, a Firkin, a Joe Cocker Cover Band, illetve a Paddy & The Rats. A sör ünnepén- csakúgy, mint tavaly- a zenei produkciók mellett stand-up fellépők sora is várja a közönséget, a sörfesztivál nagykövetén, Aranyosi Péteren kívül a Dumaszínházból előad Kiss Ádám, Mogács Dániel, Kormos Anett, és Hadházi László is.
A fesztiválon a koncertek és a fellépők mellett a főszerepet természetesen idén is a változatos sörkínálat játssza. A hagyományos termékeik mellett különlegességekkel várja a látogatókat a HEINEKEN Hungária és a Dreher Sörgyárak, újdonságként a Pécsi Sörfőzde söreit is megkóstolhatják az érdeklődők, valamint több tucat import sör közül is válogathatnak a sörkedvelők. A II. Budavári Sörfesztiválon a tavalyihoz képest kétszer annyi kiváló hazai kisüzemi sörfőzde is képviselteti magát egyedi és különleges ízesítésű söreivel, többek között a Gyertyános Sörfőzde, a Brandecker Sörház, a Rizmájer Sörfőzde és a Fóti Kézműves Sörfőzde is.

Rednex videóüzenet a Budavári Sörfesztivál vendégeinek.


Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 06:00, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei

A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 18. héten megtartott ötös lottó és Joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

Szijjártó Péter szerint az elmúlt években a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg

Az elmúlt évek súlyos kihívásai során a magyar külpolitika mindig a jó válaszokat találta meg, eközben Brüsszel kudarcot vallott a válságokra történő reagálás során

2024. Május 04. 06:00, szombat | Belföld

A Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

Megkezdjük a valaha volt legnagyobb, legerősebb európai parlamenti kampány második szakaszát, a Fidesz és a KDNP összes vezető politikusa az országot járja majd a következő hetekben

2024. Május 03. 13:47, péntek | Belföld

KSH: a benzin 3,2, a dízel 2,4 százalékkal drágább Magyarországon a régiós átlagnál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 639, míg a régiós országokban 619 forint volt.