Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2017. November 16. 07:33, csütörtök | Belföld
Forrás: mti

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

A magyar sport, parasport és diáksport napjainak létrehozásáról tárgyal a parlament

Az Országgyűlés ma tárgyalja azt az ötpárti határozati javaslatot, amely külön-külön emléknapokat hozna létre a magyar sport, parasport és diáksport tiszteletére.

Az ülésnap reggel 9 órakor kezdődik, a képviselők az emberi erőforrások miniszterének négy, a családtámogatásokat, az egészségügyet, a kultúrát és a sport területét érintő indítványáról mondhatják el a véleményüket.

A magyar sport, parasport és diáksport napjáról szóló többpárti előterjesztés az utolsó napirendi pontban kerül terítékre.

A kormánypárti képviselők mellett MSZP-s, jobbikos és LMP-s politikusok által is jegyezett indítvány a Magyar Athletikai Club által 1875-ben, Budapesten megrendezett első szabadtéri sportverseny évfordulóját, május 6-át tenné a magyar sport napjává, a Mozgásgátoltak Halassy Olivér Sport Club 1970-ben történt megalakulásának napját, február 22-ét a magyar parasport napjává, szeptember utolsó péntekét pedig a magyar diáksport napjává tenné.

A határozati javaslat benyújtói úgy fogalmaznak, kezdeményezésükkel arra kívánják felhívni a figyelmet, hogy a mozgás örömének megismerése, valamint a rendszeres testmozgás a jövőbe történő befektetés.

A parlament jövő hétfőn kérdésekkel és azonnali kérdésekkel fejezi be munkáját.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.

2024. Április 18. 14:30, csütörtök | Belföld

A kormány szerint a vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről

A vendégmunkások nem fogják kiszorítani a magyarokat a magyar munkahelyekről - mondta a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió műsorában.

2024. Április 18. 14:29, csütörtök | Belföld

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban

Magyarországon nőtt a második legnagyobb arányban a tisztán elektromos autók értékesítése márciusban - közölte az Energiaügyi Minisztérium (EM) csütörtökön a Facebook oldalán közzétett bejegyzésben.