Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2020. Május 09. 16:05, szombat | Belföld
Forrás: mti/illusztráció: pixabay

A magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna

A magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna

A statisztikák szerint a magyarok fele belföldön, míg 12 százalékuk külföldön nyaralna - mondta Kiss Róbert Richard turisztikai szakújságíró szombat reggel az M1 csatornán.

Az adatok azt mutatják - mondta Kiss Róbert Richard -, hogy júliusra és augusztusra már vannak "mérhető számban" foglalások, egyelőre a nagyobb tavak környéke, a Balaton vagy a Tisza-tó a legnépszerűbb utazási célpontok.

A vidéki korlátozások enyhítésével megérkeztek a vendégek is, és a legtöbb szálloda arra számít, hogy júliusban és augusztusban megnyithat és forgalma is lesz - tette hozzá.

A külföldi utazásokról elmondta, főként a rövid, 2-3 napos utak népszerűek, vagyis a hosszabb, akár kéthetes nyaralások talán csak 2021-ben lesznek jellemzőek. A magyarok többsége Horvátországi nyaralást tervez.

Görögország júliusban "nyitja meg kapuit", Horvátország ezt már egy hónappal előbb szeretné megtenni, Olaszországban pedig speciális szabályok bevezetésével kísérleteznek a tengerpartokon - sorolta a szakértő.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 12:07, kedd | Belföld

Szijjártó Péter: újabb légijárat indul nyártól Magyarország és Kína között

Újabb légijárat indul Magyarország és Kína között, idén nyártól már egy hatodik kínai nagyváros, Hszian is közvetlenül elérhető lesz Budapestről

2024. Április 23. 12:03, kedd | Belföld

Varga Mihály: az IMF is megerősítette, a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára

Az Európai Bizottság után a Nemzetközi Valutaalap (IMF) is megerősítette: a magyar gazdaság idén visszatér a növekedési pályára, jövőre az uniós rangsor élmezőnyében lehet

2024. Április 23. 06:54, kedd | Belföld

Faültetési napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet

Április 22-e, a Föld napja alkalmából Nemzeti Faültetési Napot hirdet a 10 millió Fa civil szervezet országos közössége.