Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2021. Február 23. 10:00, kedd | Belföld
Forrás: mti - illusztráció: pixabay

A magyarok már intenzíven tervezik utazásaikat

A magyarok már intenzíven tervezik utazásaikat

Áprilisra 518 ezer vendégéjszakányi foglalás szerepel a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ (NTAK) adatbázisában, és a foglalások száma napról napra nő

- tájékoztatta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) kedden az MTI-t. A közleményben felidézték: tavaly áprilisban összesen 304 ezer vendégéjszakát töltöttek el a vendégek a magyarországi szálláshelyeken.

Májusra eddig 625 ezer vendégéjszakát jegyeznek az NTAK-nál, ez 11 százalékkal több, mint tavaly ugyanebben a hónapban.

Az MTÜ szerint az utazási kedv élénkítéséhez nagyban hozzájárul, hogy a SZÉP-kártyákra tavaly közel 20 százalékkal többet, csaknem 300 milliárd forintot utaltak a munkaadók a kedvezményeknek köszönhetően.

A tavalyi trendeket figyelembe véve az ügynökség szerint jól látható, hogy felértékelődött a belföldi turizmus, a vendégek biztonságosabbnak érzik a magyarországi úti célokat.

A szálláshelyek, a vendéglátóhelyek, a fürdők és a turisztikai attrakciók készen állnak a járványügyi előírásoknak megfelelő nyitásra, az MTÜ Covid-19 kézikönyve is a támogatja a szolgáltatókat - hívták fel a figyelmet utalva arra, hogy a nyitás az átoltottság függvénye.

Címkék: utazás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 17:46, csütörtök | Belföld

MÁV: szombattól a második ütemmel folytatódik a tavaszi utómunkálat a győri fővonalon

Szombaton kezdődik a győri vasúti fővonal felújításának második utómunkálati szakasza; a május 9-ig tartó fázisban Bicske és Szárliget között végeznek munkálatokat - közölte a MÁV Zrt. csütörtökön az MTI-vel.

2024. Április 25. 17:45, csütörtök | Belföld

Visszatér a napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjére

Visszatér a jellemzően napos, száraz, kora nyárias idő április utolsó hétvégéjén; a hőmérséklet csúcsértéke vasárnap már 25 Celsius-fok körül alakul, de a szél sokfelé lesz élénk -

2024. Április 25. 17:41, csütörtök | Belföld

Gulyás Gergely: a magyar kormány továbbra is békepárti

A magyar kormány továbbra is békepárti, ezen álláspontján az sem változtat, hogy NATO-szövetségesei nagy többsége nem az - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter csütörtökön Budapesten, a Kormányinfón.