Városlista
2021. február 28, vasárnap - Elemér

Hírek

2020. Augusztus 22. 08:26, szombat | Sport

A második hazai pályán

A második hazai pályán

A második hazai pályaként is tekinthető Slovakiaringen zajlik a hétvégén az OMV MaxxMotion Grand Prix of Slovakia.

Ez már évek óta az FIA CEZ Zone Trophy egyik legrangosabb versenyhétvégéje, ahol nagyon népes és rangos mezőny szokott összegyűlni minden kategóriában.
A Gender Racing csapata is minden évben kiemelten készül erre az izgalmas megmérettetésre ahol az izgalmas és gyors vonalvezetésű pálya mellett a kánikulai hőség is próbára teszi általában a versenyzőket. Pláne izgalmas ez akkor, mikor, mint a GRT számára az idei évben tehetséges újoncokkal először vág neki a viadalnak.

Az eddig teljesített verseny helyszínekkel szemben azért szerencsére az az előny megvan, hogy Oliver Michl és Berta Benjámin is teljesített már sikeres tesztet korábban a szlovák aszfaltcsíkon. Így most nem szimulátorból kell megtanulnia a pályát a fiúknak, hanem már a megfelelő pályaismeret birtokában lehetőségük lesz rögtön a gyors körökre, a minél jobb beállítások megtalálására koncentrálni.
Viszont úgy hozta a sors, hogy ezúttal amolyan felemás lesz a technika a GRT két újonca alatt, mivel Olivér Michl Grobnikban balesetet szenvedett, súlyosan sérült autóját nem sikerült néhány alkatrész beszerzési késedelme miatt rajtkész állapotba hozni, így a versenyző a FIA CEZ Zone Trophy Formula Renault Kupájának tavalyi bajnoki autójában a Formula Renault 2000-sben áll majd rajthoz a hétvégén. Az autó nem lesz ismeretlen Olivér számára, hiszen tavaly pont itt a Slovakiaringen teljesített egy bíztató köridőket hozó hosszú tesztnapot ezzel az autóval.


Berta Benjámin viszont továbbra is a megszokott F4-es volánját tekerheti majd a szlovák pályán, remélhetőleg tovább gyűjtögetve a bajnoki pontokat, a dobogós helyezéseket vagy akár a további futamgyőzelmeket a kategóriában. A Horvátországban megszerzett első futamgyőzelme és az ott produkált nagyszerű rajtok is bizakodásra ad okot a hétvége előtt.
A program már csütörtökön veszi, kezdetét egy tesztnappal melyet megpróbál a csapat a lehető legjobban kihasználni, hogy aztán a pénteki szabadedzéseken illetve az időmérőkön minél jobb pozíciókat foghassanak a fiúk!
Remek hír, hogy a hét eleji állás szerint, amikor előzetesünk íródik, akkor a rendezők úgy tervezik, hogy már nézők is látogathatják a versenyhétvégét, nyilván a legfontosabb járványügyi szempontok betartása mellett! Így a Gender Racing csapata is buzdítja az autósport rajongóit, hogy a kellő óvatosság mellett látogassanak el a Slovakiaringre sokaknak biztosan az első 2020-as valódi élő autósport eseményére, hiszen a modern technika és az online világ a benzingőz valódi illatát és a versenygépek motorjának élő hangját szerencsére még mindig nem tudja visszaadni!

Fotó: Hajóka SportFotó

- Hajósi Miklós -

Ezek érdekelhetnek még

2021. Február 27. 16:20, szombat | Sport

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral csökkentek

A Forma-1 bevételei tavaly 877 millió dollárral, vagyis 43 százalékkal csökkentek a koronavírus-járvány következtében.

2021. Február 23. 08:39, kedd | Sport

Újabb statisztikában abszolút csúcstartó Cristiano Ronaldo

Cristiano Ronaldo végzett az élen a labdarúgás történetével és statisztikáival foglalkozó nemzetközi szervezetnél (IFFHS) a 21. századi meccsszámok alapján készített listán,

2021. Február 17. 16:53, szerda | Sport

Barni és Roli az FRT.HU Kupán

Két szabadedzés és három mért kör várt a raliversenyző párosra a Valentin nap előtt megrendezett FRT.HU Kupán.

2021. Február 12. 10:10, péntek | Sport

Bátyi & Bátyi R-CUP bajnokok!

Az éves értékelést a Lada Gr "A" kategória Bajnok párosa a Bátyi Barnabás - Bátyi Róbert nyerte az R-CUP Challenge bajnokságban.