Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Január 01. 09:00, vasárnap | Helyi
Forrás: Nyugathír

A megyétől Győr városához kerülhet a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

A megyétől Győr városához kerülhet a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ

A jövő évben átveheti a Bartók Béla Megyei Művelődési Központ üzemeltetését a győri önkormányzat.

A színházként is funkcionáló kulturális intézmény eddig a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat fenntartásában működött, ám ahogy más megyei tulajdon, úgy a BBMMK is az államhoz kerül január 1-től. A megyei kormányhivatal tárgyal majd a jövőjéről a várossal - tudta meg a Nyugathír.hu.

Borkai Zsolt győri polgármester a Győr Plusz hetilapnak adott karácsonyi interjújában célzott már az átvételre, a 2012-re vonatkozó egyéb önkormányzati célkitűzések között.

"- Az ország gazdasági helyzetének stabilitása miatt van szükség az eddiginél is nagyobb megfontoltságra és körültekintésre. Átgondoltan kell kezelnünk a fejlesztéseinket, hiszen minden rekonstrukciónál és korszerűsítésnél fontosabb, hogy az oktatási, az egészségügyi és a szociális intézményeinknél a működtetés, és az ellátás minősége ne romoljon. Napirenden szerepel az elmúlt években megkezdett lakóutca-felújítási program folytatása, pályáztunk a csapadékvíz-elvezető rendszer fejlesztésére, és a Győrt Gönyűvel összekötő kerékpárút kiépítésére is. Átvennénk a megyétől a Bartók Béla Megyei Művelődési Központot, ez ügyben januártól a kormányhivatallal fogunk egyeztetni. Szeretnénk minden célunkat megvalósítani, de hangsúlyozom, az első helyen a győri gyerekek jó iskolai, óvodai és bölcsődei ellátása, az idősek, és a betegek megfelelő gondozása, ápolása szerepel" - fogalmazott a polgármester

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 23. 09:12, kedd | Helyi

Tűz volt a Pannonhalmi Főapátságban: gyakorlatoztak a tűzoltók

A feltevés szerint egy mosógép hibásodott meg, egy dolgozót kellett kimenteni a sűrű füstből.

2024. Április 23. 08:16, kedd | Helyi

Újra jöhet az üzemanyagárstop? – A héten dönthet a kormány

A kormány nagy valószínűséggel a héten, szerdán fogja tárgyalni, hogy beavatkozzon-e az üzemanyagárak alakulásába.

2024. Április 23. 07:11, kedd | Helyi

Szerdán nincs ügyfélfogadás a rendőrségen

Szent György nap a rendőrség napja, emiatt szünetel az ügyfélfogadás szerdán a rendőrkapitányságokon és a határrendészeti kirendeltségeken – olvasható a police.hu oldalon.

2024. Április 22. 09:13, hétfő | Helyi

Az egyik polgármesterjelölt nem akar beszélgetni

Magyarázattal tartozunk nézőinknek, hallgatóinknak és olvasóinknak, hogy a múlt héten miért nem folytatódott a választási műsorunk.