Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2013. Október 25. 05:00, péntek | Életmód
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A mellszövet öregszik a leggyorsabban

A mellszövet öregszik a leggyorsabban

A szakemberek szerint a test bizonyos sejtjei és szövetei biológiailag öregebbek egy adott korban, mint mások. Ilyen például az egészséges mellszövet is, amely a szervezet többi szöveténél 2-3 évvel mindig idősebb. Ez lehet az oka tehát annak, hogy a mell kezd el a leghamarabb ráncosodni - számol be a Daily News.

A University of California szakemberei felfedezték, hogy az emberi szervezet bizonyos szövetei gyorsabban öregszenek, mint mások: ilyen például a mell is. Ezzel megoldották azt a rejtélyt, hogy miért kezd el ez a testrész hamarabb ráncosodni, mint a többi. Az eredmények segítenek a kutatóknak abban, hogy jobban megértsék az öregedés folyamatát.

'Az öregedés elleni harchoz először meg kell találnunk a módját annak objektív mérésére' - mondta Steve Horvath, az egyetem professzora. A szakember arra volt kíváncsi, hogy a metilációs folyamat hogyan befolyásolja az öregedést. Ehhez 121 korábbi egészséges és rákos szövet metilációjának adatát használta fel és 353 olyan különböző biológiai markerre koncentrált, amely a korral változik. A legtöbb esetben a szövet biológiai életkora ugyanannyi volt, mint a kronológiai.

A vizsgálatban különböző emberi szöveteket - szív, máj, tüdő, vese, porc - hasonlítottak össze. Arra lettek figyelmesek, hogy egyedül a mellszövet volt az, amelyik a valódi koránál két-három évvel idősebb volt a nők többi szöveténél.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 13:39, kedd | Életmód

Megkezdődött a MOHU textilgyűjtőkonténer-telepítési programja

Megkezdődött a MOHU Mol Hulladékgazdálkodási Zrt. textilgyűjtőkonténer-telepítési programja - közölte a cég kedden az MTI-vel.

2024. Április 30. 13:38, kedd | Életmód

AM: a méhészet az agrárium egyik legfontosabb ágazata

2024. Április 30. 06:00, kedd | Életmód

A fészkelő erdei fülesbaglyok állományának felmérésében segíthet a lakosság

Az erdei fülesbaglyok fészkelő állományának felmérésében kéri a lakosság segítségét a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME).

2024. Április 29. 17:24, hétfő | Életmód

Kétezer boltban csak magyar zene szól egy napig

Több mint kétezer üzletben, szállodában, étteremben és benzinkúton kizárólag magyar zene szól május 9-én.