Városlista
2024. május 5, vasárnap - Györgyi

Hírek

2013. Június 24. 16:37, hétfő | Helyi
Forrás: MTI

A mentőszolgálat 178 mentőautót vásárolhat

A mentőszolgálat 178 mentőautót vásárolhat

Elkezdődhet annak a 178 mentőautónak a beszerzése, amelynek megvásárlását európai uniós forrás teszi lehetővé az Országos Mentőszolgálat számára

A tájékoztatás szerint hétfőn jelent meg az európai közbeszerzési értesítőben az ajánlattételi felhívás, amely lehetővé teszi a járművek beszerzését. Az első autók a tervek szerint még az idén szolgálatba állhatnak.

Az idén májusban jelentették be, hogy a mentőszolgálat 11,5 milliárd forint uniós fejlesztési forráshoz jutott. Ebből új mentőállomásokat építenek, gépkocsikat vásárolnak, és jut belőle épületek korszerűsítésére, műszerek beszerzésére, oktatásra is.

A értesítő szerint a nyílt közbeszerzés keretében 128 B típusú, kétkerék-meghajtású, 24 B típusú, négykerék-meghajtású, 18 C típusú, kétkerék-meghajtású és 8 C típusú, négykerék-meghajtású új gépkocsira írt ki tendert a mentőszolgálat. Az ajánlatkérő a megadott mennyiségnél 30 százalékkal több kocsit is kérhet.

A feltételek között szerepel, hogy a mentőszolgálat csak új állapotú, Magyarországon forgalomba helyezett gépkocsira fogad el ajánlatot.A beszerzés becsült nettó értéke több mint 3,16 milliárd forint, az ajánlatok benyújtási határideje augusztus 5.

Címkék: mentő

Ezek érdekelhetnek még

2024. Május 05. 09:14, vasárnap | Helyi

Figyelem! Könyvpályázat pályakezdő költőknek

A VII. kerület, Erzsébet Város Önkormányzata által kiírt pályázatra olyan magyar nyelven alkotó költők jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek kötettel.

2024. Május 05. 08:16, vasárnap | Helyi

Kezd magára találni a használtautó

Gazdasági Magazinunk legújabb részében foglalkozunk ismét a nyáron induló otthonfelújítási programmal, emellett pedig utánajárunk annak, hogy a tavaly évvégi megtorpanás után milyen irányba tart a használtautó-piac.

2024. Május 05. 07:14, vasárnap | Helyi

Hivatásos művészeket körözött le a győri zenészhallgató

Behán Áron András egyetemista harmadik lett egy olyan zenei világversenyen, ahol hivatásos zenészek is indultak.

2024. Május 04. 09:17, szombat | Helyi

Kincsem, a kisbéri csodakanca: szülőföldjéről indul vándorkiállítás

A kisbériek büszkék arra, hogy Kincsem Kisbéren fogant, és itt is fejezte be pályafutását.