Városlista
2023. június 6, kedd - Norbert

Hírek

2014. Március 11. 13:03, kedd | Helyi
Forrás: infoGyőr

A mi szólistáink

A mi szólistáink

2014. március 14-én a Richter János bérletsorozat „A mi szólistáink” című estje különleges élményt kínál az érdeklődő közönségnek. Sztravinszkij A katona történet című darabját hallhatjuk, amely egy kis létszámú zenekarra írt mű. Már a koncert címe is sejteti, hogy az előadáson a Győri Filharmonikus Zenekar hét művésze szólaltatják meg a dallamot, s a háborúból hazatért, majd az ördöggel lepaktált katona történetét, a közismert orgánumú és mindenki által jól ismert Kovács István színművész meséli el. A kimondott szó, és a Sztravinszkij, néhol New Orleans-i jazzt megidéző zenéje együttes hatása adja meg ennek a műnek igazi érdekességét. A koncert második felében Beethoven 1812-ben írt, VIII. (F-dúr) szimfóniája csendül fel, amely a szertelen derű pillanatait idézi fel négy tételben. Beethoven korábbi, VII. szimfóniájában megjelenő tomboló mámort, a könnyed gondtalanság és naivság váltja fel, a mindennapi örömök pátosztól mentes jókedvét idézve fel.

Az estén a Győri Filharmonikus Zenekart a világhírű, Liszt-díjas Keller András dirigálja!

Ezek érdekelhetnek még

2023. Június 06. 09:10, kedd | Helyi

A kávé szeretete összehoz- Győri Kávékülönlegességek

Van egy fantasztikus „kávésztori” Győrben, aminek a főszereplői két „kávé guru”, akiket összeköt a minőségi kávé szeretete, és az, hogy szeretnének értéket teremteni a győri kávékultúrában.

2023. Június 06. 08:15, kedd | Helyi

Győrben koncertezik Péter Bence

A Győri Filharmonikus Zenekarral koncertezik Péter Bence. A világhírű zongoravirtuóz sajátos hangzásvilágával és játékstílusával lebontja a műfaji korlátokat.

2023. Június 06. 07:16, kedd | Helyi

Tűzpiros Ferrarit árverez el a NAV

Egy tűzpiros Ferrarira is le lehet csapni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal következő árverésén. Az olasz fenevad becsült értéke 86 millió forint, de akár már ennek a feléért is elvihető.

2023. Június 05. 10:16, hétfő | Helyi

Autósok figyelem! Keddtől aszfaltoznak a 83-as főút győri bevezető szakaszán

Aszfaltozás miatt forgalmi rend változásra és lezárásokra kell készülniük az autósoknak a 83-as út győri bevezetőjénél.