Városlista
2024. április 16, kedd - Csongor

Hírek

2016. November 23. 07:39, szerda | Belföld
Forrás: mti

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről vitáznak a képviselők

Az Országgyűlés ma az LMP kezdeményezésére nyolcórás időkerettel kiírt vitát tart a munkaerőhiány okairól és lehetséges kezelési módjáról.

Az ülésnap reggel 8 órakor kezdődik, az első napirendi pontok között tárgyalják a Magyar Honvédség részletes bontású létszámáról szóló országgyűlési határozat módosítását, a filmtörvény változtatását, valamint a hivatalos statisztikáról és a Magyar Corvin-lánc Testületről rendelkező törvényjavaslatot.

A munkaerőhiány okairól és kezeléséről a nyolcadik napirendi pontban kezdődhet vita. Az LMP által kezdeményezett vitanapot az MSZP és a Jobbik is támogatta. Az LMP korábban azt közölte, a vitanapon azt szeretnék megtárgyalni, milyen lépésekkel szüntethető meg a munkaerőhiány, ami mögött szerintük a bérválság okozta tömeges kivándorlás áll.

A vitában a Fidesznek 164 perc, a KDNP-nek 38, míg ellenzéki oldalon az MSZP-nek 92, a Jobbik-nak 82, az LMP-nek 48 perc áll rendelkezésre, a független képviselők pedig 9 percben fejthetik ki véleményüket.

Az ülésnap végén - egyebek mellett - a zártkertként nyilvántartott ingatlanok művelés alóli kivonásával kapcsolatos törvénymódosítás kerül terítékre.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 16. 13:10, kedd | Belföld

Egykori egyetemének ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát Karikó Katalin

Egykori alma materének, a Szegedi Tudományegyetemnek (SZTE) ajánlotta fel Nobel-díjának másolatát, valamint az elismeréssel járó összeget Karikó Katalin.

2024. Április 16. 07:54, kedd | Belföld

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél

Megállapodtak a bérekről az Audi Hungaria Zrt.-nél: a tárgyalódelegációk közötti egyhetes együttműködés után a szakszervezet hétfői bizalmi értekezlete elfogadta a mukaadóval közösen kidolgozott ajánlatot.

2024. Április 16. 07:53, kedd | Belföld

Szijjártó Péter büszkeségének adott hangot a demokrácia magyarországi helyzete kapcsán

Amennyiben a magyar lakosság nem lenne elégedett a kormánnyal, akkor nem nyerték volna kétharmados többséggel az utóbbi négy választást - mondta.

2024. Április 16. 07:48, kedd | Belföld

A Fidesz a valaha volt legerősebb EP-kampányra készül

A Fidesz a valaha volt legerősebb európai parlamenti (EP) kampányra készül, mert a június 9-ei választás tétje óriási: háború vagy béke, erről kell dönteni