Városlista
2020. április 9, csütörtök - Erhard

Hírek

2020. Február 12. 21:00, szerda | Külföld

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A londoni Természetrajzi Múzeum most is megrendezte a Wildlife Photographer of the Year versenyt, amire a legjobb természetfotókat várták a vadonban cserkésző lencseforgatóktól.

Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy idén a közönségdíj egy olyan jelenetnek fog szólni, ami a városi dzsungelben zajlott le – konkrétan a londoni metróban. Sam Rowley azt kapta le, ahogyan két egér egymásnak ugrik a peronon, a bunyó tárgya pedig némi maradék morzsa.

48 ezer kép és 25 bombasztikus döntős fotó közül választotta ki a nép Rowley ragyogó pillanatát, mi pedig nem tudunk ennél jobban egyetérteni velük.

Egyébként a fotó nem egy spontán, random, szerencsés shot, a fotós szerint hosszas türelemjátékra volt szükség hozzá, konkrétan rengeteg peronra ellátogatott egy héten át minden éjjel, hogy meglegyen a tökéletes felvétel, amikor előbújnak valahol a kis rágcsálók. De arra talán ő sem számított, hogy rögtön egy fight clubba botlik (ami a valóságban egyébként nem tartott tovább egy töredékmásodpercnél, aztán a győztes már vitte is a morzsát).

“Remélem, ez a fotó megmutatja azt a nem várt drámát, ami a városi környezetünk egyik legismertebb szegletében zajlik” – tette hozzá a fotós.

Forrás: urbanplayer.hu

Címkék: egér, fotó, metró, pillanat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Április 09. 14:07, csütörtök | Külföld

Amerikai képviselők sürgetik Szaúd-Arábiát olajkitermelése csökkentésére

Mintegy 50 amerikai republikánus képviselő levélben sürgette Szaúd-Arábiát olajkitermelése csökkentésére.

2020. Április 09. 13:04, csütörtök | Külföld

Bűnösnek vallotta magát annak a kamionnak a sofőrje, amelyben tavaly 39 holttestet találtak Angliában

Bűnösnek vallotta magát 39 rendbeli emberölésben szerdán annak a kamionnak a sofőrje, amelynek hűtőkonténerében tavaly októberben 39 vietnami állampolgárt holtan találtak Anglia délkeleti részén.

2020. Április 09. 11:02, csütörtök | Külföld

A román kormány félhónapos kényszerszabadságra küld közalkalmazottakat

A román kormány félhónapos kényszerszabadságra küldi azokat a közalkalmazottakat, akik munkájuk természeténél fogva nincsenek az első vonalban a koronavírus-járvány elleni küzdelemben

2020. Április 09. 09:58, csütörtök | Külföld

Törökországban ismét rekordmértékben nőtt az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma

Törökországban szerdán is rekordmértékben, egy nap alatt 4117-tel nőtt az új típusú koronavírussal diagnosztizáltak száma, amely így összesen 38 226-ra emelkedett