Városlista
2020. július 15, szerda - Henrik

Hírek

2020. Február 12. 21:00, szerda | Külföld

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A londoni Természetrajzi Múzeum most is megrendezte a Wildlife Photographer of the Year versenyt, amire a legjobb természetfotókat várták a vadonban cserkésző lencseforgatóktól.

Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy idén a közönségdíj egy olyan jelenetnek fog szólni, ami a városi dzsungelben zajlott le – konkrétan a londoni metróban. Sam Rowley azt kapta le, ahogyan két egér egymásnak ugrik a peronon, a bunyó tárgya pedig némi maradék morzsa.

48 ezer kép és 25 bombasztikus döntős fotó közül választotta ki a nép Rowley ragyogó pillanatát, mi pedig nem tudunk ennél jobban egyetérteni velük.

Egyébként a fotó nem egy spontán, random, szerencsés shot, a fotós szerint hosszas türelemjátékra volt szükség hozzá, konkrétan rengeteg peronra ellátogatott egy héten át minden éjjel, hogy meglegyen a tökéletes felvétel, amikor előbújnak valahol a kis rágcsálók. De arra talán ő sem számított, hogy rögtön egy fight clubba botlik (ami a valóságban egyébként nem tartott tovább egy töredékmásodpercnél, aztán a győztes már vitte is a morzsát).

“Remélem, ez a fotó megmutatja azt a nem várt drámát, ami a városi környezetünk egyik legismertebb szegletében zajlik” – tette hozzá a fotós.

Forrás: urbanplayer.hu

Címkék: egér, fotó, metró, pillanat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 15. 12:09, szerda | Külföld

Merkel: Németország hajlandó kompromisszumokra a rendkívüli uniós csúcson

Németország hajlandó a kölcsönös engedményeken alapuló megegyezésre az Európai Unió pénteken kezdődő rendkívüli csúcstalálkozóján,

2020. Július 15. 09:35, szerda | Külföld

Már több mint 7,3 millióan gyógyultak meg a világban

A világon 13 290 153 ember fertőződött már meg a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 577 980, a gyógyultaké pedig 7 374 484 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem szerdai adatai szerint.

2020. Július 15. 06:14, szerda | Külföld

Az olajkereslet jelentős csökkenésére számít az idén az OPEC

A Kőolaj-exportáló Országok Szervezete (OPEC) legfrissebb piaci jelentésében a globális olajkereslet 9 százalékos csökkenését jelzi idénre, amit az így előírt alacsony szintről jövőre 8 százalékos növekedés követ majd.

2020. Július 15. 05:00, szerda | Külföld

Oroszország 200 millió dózis koronavírus-vakcinát tervez gyártatni az év végéig

Oroszország 200 millió dózis vakcinát tervez gyártatni az év végéig - jelentette be Kirill Dmitrijev, az Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) vezetője a Newsweek amerikai magazinnak.