Városlista
2020. szeptember 20, vasárnap - Friderika

Hírek

2020. Február 12. 21:00, szerda | Külföld

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A londoni Természetrajzi Múzeum most is megrendezte a Wildlife Photographer of the Year versenyt, amire a legjobb természetfotókat várták a vadonban cserkésző lencseforgatóktól.

Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy idén a közönségdíj egy olyan jelenetnek fog szólni, ami a városi dzsungelben zajlott le – konkrétan a londoni metróban. Sam Rowley azt kapta le, ahogyan két egér egymásnak ugrik a peronon, a bunyó tárgya pedig némi maradék morzsa.

48 ezer kép és 25 bombasztikus döntős fotó közül választotta ki a nép Rowley ragyogó pillanatát, mi pedig nem tudunk ennél jobban egyetérteni velük.

Egyébként a fotó nem egy spontán, random, szerencsés shot, a fotós szerint hosszas türelemjátékra volt szükség hozzá, konkrétan rengeteg peronra ellátogatott egy héten át minden éjjel, hogy meglegyen a tökéletes felvétel, amikor előbújnak valahol a kis rágcsálók. De arra talán ő sem számított, hogy rögtön egy fight clubba botlik (ami a valóságban egyébként nem tartott tovább egy töredékmásodpercnél, aztán a győztes már vitte is a morzsát).

“Remélem, ez a fotó megmutatja azt a nem várt drámát, ami a városi környezetünk egyik legismertebb szegletében zajlik” – tette hozzá a fotós.

Forrás: urbanplayer.hu

Címkék: egér, fotó, metró, pillanat

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 20. 15:03, vasárnap | Külföld

Ismét csaknem öthavi csúcsra emelkedett az új esetek száma Németországban

Április vége óta a legmagasabbra emelkedett Németországban az új típusú koronavírussal fertőzöttek regisztrált napi száma a Robert Koch országos közegészségügyi intézet (RKI) szombaton ismertetett adatai szerint.

2020. Szeptember 20. 13:00, vasárnap | Külföld

Négyhavi csúcson az új fertőződések száma Nagy-Britanniában

A legfrissebb adatsor szerint több mint négy hónapja nem mért szintre emelkedett szombaton a szűrővizsgálatokkal kimutatott új koronavírus-fertőzések száma Nagy-Britanniában.

2020. Szeptember 20. 11:00, vasárnap | Külföld

Stagnál a fertőzöttek száma a Nyugat-Balkánon

Hetek óta stagnál a koronavírussal újonnan megfertőződtek napi száma a Nyugat-Balkánon az érintett országok átlagát tekintve.

2020. Szeptember 20. 10:43, vasárnap | Külföld

A világban csaknem 30,7 millió a fertőzöttek száma

Már 30 685 001 ember fertőződött meg világszerte a koronavírus-járványban, a halálos áldozatok száma 955 843, a gyógyultaké pedig 20 921 799 a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem vasárnapi összesítése szerint.