Városlista
2021. január 22, péntek - Vince

Hírek

2020. Február 12. 21:00, szerda | Külföld

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A nap fotója: Verekedő egereket kaptak lencsevégre a metróban

A londoni Természetrajzi Múzeum most is megrendezte a Wildlife Photographer of the Year versenyt, amire a legjobb természetfotókat várták a vadonban cserkésző lencseforgatóktól.

Arra azonban talán ők sem számítottak, hogy idén a közönségdíj egy olyan jelenetnek fog szólni, ami a városi dzsungelben zajlott le – konkrétan a londoni metróban. Sam Rowley azt kapta le, ahogyan két egér egymásnak ugrik a peronon, a bunyó tárgya pedig némi maradék morzsa.

48 ezer kép és 25 bombasztikus döntős fotó közül választotta ki a nép Rowley ragyogó pillanatát, mi pedig nem tudunk ennél jobban egyetérteni velük.

Egyébként a fotó nem egy spontán, random, szerencsés shot, a fotós szerint hosszas türelemjátékra volt szükség hozzá, konkrétan rengeteg peronra ellátogatott egy héten át minden éjjel, hogy meglegyen a tökéletes felvétel, amikor előbújnak valahol a kis rágcsálók. De arra talán ő sem számított, hogy rögtön egy fight clubba botlik (ami a valóságban egyébként nem tartott tovább egy töredékmásodpercnél, aztán a győztes már vitte is a morzsát).

“Remélem, ez a fotó megmutatja azt a nem várt drámát, ami a városi környezetünk egyik legismertebb szegletében zajlik” – tette hozzá a fotós.

Forrás: urbanplayer.hu

Címkék: egér, fotó, metró, pillanat

Ezek érdekelhetnek még

2021. Január 21. 15:07, csütörtök | Külföld

Több mint ötezer új beteget jegyeztek fel Ukrajnában

Ukrajnában megint gyorsult a koronavírus-fertőzés terjedése, csütörtökre az előző napit mintegy ezerrel meghaladó,

2021. Január 21. 13:05, csütörtök | Külföld

Verekedő migránsok sebesítettek meg két rendőrt Boszniában

Verekedés tört ki a boszniai főváros közelében fekvő migránstáborban, az illegális bevándorlók két rendőrt is megsebesítettek, valamint rendőrautókat rongáltak meg - közölték a boszniai hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 12:24, csütörtök | Külföld

Négyre emelkedett a madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma

Négyre emelkedett a szerdai madridi házrobbanás halálos áldozatainak száma, miután a baleset egyetlen súlyos sérültje éjjel elhunyt a kórházban - közölték a hatóságok csütörtökön.

2021. Január 21. 07:00, csütörtök | Külföld

Újabb csoportokat vontak be az oltás második szakaszába Romániában

A román kormány szerdai határozatában újabb társadalmi és foglalkoztatási kategóriákat sorolt a veszélyeztetett, vagy kiemelt fontosságúak közé.