Városlista
2024. április 27, szombat - Zita

Hírek

2013. Június 06. 05:00, csütörtök | Belföld
Forrás: OrientPress Hírügynökség

A naptej lassítja a bőr öregedését

A naptej lassítja a bőr öregedését

Igaz, hogy a ránctalanító krémek tele vannak antioxidánsokkal, amelyek segítenek megőrizni a bőr fiatalságát, de egy új tanulmány azt sugallja, hogy a fényvédő krémek legalább ugyanolyan jól lassíthatják a bőr öregedését - írja a Fox News.

Ez az első olyan tanulmány, amely nemcsak arra mutatott rá, hogy a fényvédő krémek lassítják a bőr öregedését, de arra is, hogy visszafordíthatják azt. Az ausztrál kutatás keretében 900 résztvevő öregedését követték nyomon fotóik alapján 1992-1996 között. A felnőtt résztvevőket, akik mind 55 év alattiak voltak, véletlenszerűen két csoportba osztották.

Az egyik csoportnak azt mondták, hogy használjanak naponta 15 faktoros naptejet. Azt az utasítást kapták, hogy kenjék azt arcukra, nyakukra, kezükre, s hogy ismételjék meg azt izzadás, vagy hosszabb napon tartózkodás esetén többször egy nap. A második csoportot arra utasították, hogy használják a fényvédő krémet belátásuk szerint. Emellett néhányukat arra kértek, hogy szedjenek B-karotint.

A tanulmány végén összehasonlították a két csoportot és megállapították, hogy az öregedés jelei jóval kevésbé látszottak azokon, akik naponta használtak naptejet.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Működő gyermekvédelem létrehozását követelte demonstráción Magyar Péter

Működő, a gyermekeket valóban védő gyermekvédelmi rendszer kialakítását követelte Magyar Péter, a volt igazságügyi miniszter volt férje a Belügyminisztérium épülete előtt megtartott demonstráción, pénteken Budapesten.

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Szalay-Bobrovniczky Kristóf: azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk

Azért erősítjük a honvédséget, mert békét akarunk, van mit megvédenünk: van családunk, hazánk, otthonunk, nemzetünk