Városlista
2024. április 20, szombat - Konrád, Tivadar

Hírek

2019. Július 30. 10:53, kedd | Belföld

A NAV is ott lesz a héten a Hungaroringen

A NAV is ott lesz a héten a Hungaroringen

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) adótraffipax oldala alapján folytatódik a balatoni adóellenőrzés a héten, de több, a nyári vendéglátással kapcsolatos kereskedők, szolgáltatók is számíthatnak adóellenőrzésre országszerte.

A Hungaroringen és környékén is fokozottan lehet számítani a revizorok felbukkanására.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal 2019. július 15-én országos ellenőrzési akciót indított a Balaton környéki településeken, mely a héten is folytatódik.

Az ellenőrzések elsősorban az online pénztárgépek adatai alapján kockázatosnak tűnő vendéglátóegységeket, ajándékboltokat, a piacokon és a strandokon árusítókat érintik.

Észak-Budapesten július utolsó napjaiban a fagylaltozók ellenőrzésére lehet számítani. Az adóhivatal munkatársai ugyancsak július végéig fokozottan ellenőrzik a gyermektáborok szervezőit is.

Bács-Kiskun megyében csütörtöktől, azaz augusztus elsejétől indulnak a kiemelt ellenőrzések a vendéglátással foglalkozó adózók, a szabadstrandok és fürdők területén üzemelő adózók, a fagyizók, a közterületi gyümölcsárusok illetve a kitelepült értékesítők körében. De lehet számítani az adóellenőrök megjelenésére a megye nagyobb rendezvényein, fesztiváljain is.

Ugyancsak Bács-Kiskunban egész évben, így ezen a héten is kiemelten ellenőrzik a zöldség- és gyümölcskereskedőket, de a közterületen értékesítők, a piaci kiskereskedők, a vendéglátóhelyek, és az építőipari adózók is számíthatnak ellenőrzésekre, nem csak munkaidőben, hanem hétvégén és az esti órákban is.

Békés megyében elsősorban a piacokon, közterületeken és a közutak melletti szezonálisgyümölcs-árusítókat ellenőrzik a megye egész területén ezen a héten.

Fejér megyében a héten a vendéglátóknál, italboltokban és a sörözőkben tartanak ellenőrzéseket.

Heves megyében szerdáig a cukrászdát, fagylaltozót üzemeltető vállalkozásokat ellenőrzik, míg csütörtöktől - egész augusztusban - áttérnek a fesztiválokon, rendezvényeken, strandok, fürdők területén működő vállalkozások ellenőrzésére.

Komárom-Esztergom megyében a héten elsősorban a strandcikkárusokat és a sportboltokat ellenőrzik.

Pest megyében az adóhivatal 2019. július 29. és augusztus 4. között összehangoltan ellenőriz a Hungaroring területén és a környező településeken. Ellenőrzésre elsősorban a vendéglátóhelyek, a kitelepülések, az ajándék és szuvenírárusok, az élelmiszer-kiskereskedések, a személyszállítók, a szálláshely- és egyéb turisztikai szolgáltatók számíthatnak.

Ugyancsak Pest megyében szerdáig kiemelten ellenőrzik a megyei fürdőket és strandokat, valamint a területükön működő vendéglátóhelyeket és szolgáltatókat is.

Somogy megyében a strandokat, a fagylaltozókat és a fesztiválokat a Balaton teljes déli partján ellenőrzik a revizorok.

Az ellenőrök fenti helyszíneken történő ellenőrzései kiterjednek a nyugta- és számlaadásra, az online pénztárgépek üzemeltetésére, esetenként pedig a készpénzkészlet eltéréseinek és a foglalkoztatottak bejelentésének, továbbá a forgalmazott áruk eredetének alapos vizsgálatára is. Ahol a pénztárgép által továbbított adatok ezt indokolják, ott forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

A közzétett információk nem zárják ki, hogy máshol is lehetnek ellenőrzések.

A cikk a NAV adótraffipax oldala alapján készült, ahol sokkal részletesebb, településekre is lebontott információk is megtalálhatók.

Forrás: origo.hu

Kép: AFP/Attila Kisbenedek

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 15:06, péntek | Belföld

Nagy Márton: önfenntartó társasággá kell válnia a Magyar Postának

A kormány azt várja a Magyar Posta Zrt.-től, hogy legyen önfenntartó, folytassa a zöld és digitális átállást, szolgáltatásait pedig továbbra is biztosítsa mindenki számára lakóhelytől függetlenül

2024. Április 19. 14:58, péntek | Belföld

KSH: Drágább az üzemanyag Magyarországon a környező országok átlagánál

Az EU Weekly Oil Bulletin legfrissebb adatai alapján Magyarországon a 95-ös oktánszámú motorbenzin átlagára 640, míg a régiós országokban 620 forint volt.

2024. Április 19. 07:22, péntek | Belföld

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén

Marad az átlagosnál hűvösebb idő a hétvégén is: a hőmérséklet csúcsértéke 11-18 Celsius-fok között alakul, és hajnalban visszatérnek a gyenge fagyok.

2024. Április 18. 14:32, csütörtök | Belföld

Átadták a 33. számú főút 2x2 sávra bővített újabb szakaszát

Elkészült a 33. számú főút újabb szakasza, ezzel Debrecentől Látóképig 2x2 sávon közlekedhetnek a járművek - hangzott el az útszakasz csütörtöki átadó ünnepségén.