Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2014. Január 05. 09:49, vasárnap | Belföld
Forrás: MTI

A NAV kiemelten ellenőrzi a dohánytermékeket tartalmazó postacsomagokat

A NAV kiemelten ellenőrzi a dohánytermékeket tartalmazó postacsomagokat

Kiemelten ellenőrzi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) a dohánytermékeket tartalmazó belföldi postacsomagokat az illegális dohánykereskedelem visszaszorítása érdekében - közölte a szervezet vasárnap a Facebook-oldalán. A közlés szerint eddig országosan 20 millió forint értékben több mint másfél tonna adózatlan dohányterméket foglaltak le a pénzügyőrök.

A NAV tájékoztatása szerint az ellenőrzés során azon csomagokat, amelyek valószínűsíthetően olyan dohánygyártmányt tartalmaznak, amelyek után nem fizették meg az adót, a vámhivatal átvilágítja és a visszaélések megakadályozása érdekében visszatartja, miközben ellenőrzi a feladót, valamint a címzettet is.
Emlékeztettek arra, hogy a hatályos jogszabályok értelmében, aki "adózás alól elvont" jövedéki terméket birtokol, értékesít, felhasznál, vagy amelyet nem vámkezeltek, a termék mennyisége után bírságot fizet, a jövedéki terméket pedig lefoglalja a NAV.
A dohánytörvény alapján aki dohánytermék-kiskereskedelmi jogosultság, vagy engedély nélkül dohányárut üzletszerűen értékesít, 5 milliótól 500 millió forintig terjedő bírsággal sújtható.
A hivatal közlése szerint a legtöbb adózatlan dohányterméket elsősorban az ország legnagyobb dohánytermelő vidékén, az Észak-alföldi régióban foglalták le.

Címkék: Adó-ellenőrzés

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Ásványolaj szövetség: a középmezőnyben vannak a magyarországi üzemanyagárak a környező országok között

Európai uniós összehasonlításban a magyarországi benzinárak a 18., a dízelárak a 12. helyen állnak, a környező hat országgal összehasonlítva pedig továbbra is a középmezőnyben van Magyarország