Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2016. Március 04. 09:41, péntek | Helyi
Forrás: A Győr-Moson-Sopron Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság , Fotó: Tobak Ferenc,

A Nemzetközi Polgári Védelmi Napra emlékezett a katasztrófavédelem

A Nemzetközi Polgári Védelmi Napra emlékezett a katasztrófavédelem

Koszorúzással egybekötött ünnepi állománygyűlésen emlékeztek meg a Nemzetközi Polgári Védelmi Napról és a polgári védelem hazai eredményeiről a katasztrófavédelem, valamint a polgári védelem országos vezetői.

Az ünnep alkalmából a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója elismeréseket adott át.

Az ünnepi állománygyűlés a Himnusz hangjaival vette kezdetét. A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság vezetését dr. Tollár Tibor főigazgató mellett dr. Góra Zoltán tű. vezérőrnagy, főigazgató-helyettes, Tóth Ibolya tűzoltó ezredes, gazdasági főigazgató-helyettes, valamint dr. Tóth Ferenc tű. dandártábornok, országos polgári védelmi főfelügyelő, továbbá a vezetői állomány további tagjai képviselték.

Ünnepi köszöntőjében a meghívott vendégek és az állomány jelenlévő tagjai előtt dr. Tóth Ferenc a polgári védelem jelentőségéről, azon belül a civil szervezetek, valamint az önkéntesség fontosságáról beszélt. A HUNOR mentőszervezetről szólva megemlítette, hogy az ország professzionális mentőcsapata most éppen Londonban vesz részt egy nagyszabású nemzetközi gyakorlaton.

„A katasztrófavédelem területén régóta tudjuk, hogy kiemelten kell foglalkozni a civil szervezetekkel, és az elmúlt öt évben nagy figyelmet fordítottunk arra, hogy bevonjuk a civil és önkéntes szervezeteket a katasztrófavédelem tevékenységébe. Az önkéntesség az állampolgár legjobb lehetősége arra, hogy saját indíttatásának megfelelően részese lehessen az életét, környezetét, értékeit veszélyeztető hatások elleni közös munkának” szögezte le az országos polgári védelmi főfelügyelő. Az országos mentőszervezetek – a hivatásosokból álló HUNOR, valamint az önkéntesekből szerveződött HUSZÁR – mellett az ország területén csaknem ezer megyei, járási és települési mentőcsoport alakult mostanra. Az önkéntes mentőszervezetekben dolgozni kész emberek száma mára meghaladta a 14 ezret – mondta Tóth Ferenc dandártábornok.

Dr. Tollár Tibor tűzoltó vezérőrnagy, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója a katasztrófavédelem munkájának segítése, támogatása érdekében kifejtett kiemelkedő tevékenysége elismeréseként a Polgári Védelem Napja alkalmából főigazgatói ajándéktárgyat adományozott megyénkből Dekovics Balázsnak, a Raab Járási Mentőszervezet mentőcsoport parancsnokának és Élő Józsefnek, Bősárkány, Maglóca és Tárnokréti települések közbiztonsági referensének.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 24. 11:11, szerda | Helyi

Ez gyors volt! – Már meg is javították a Jereváni úti bokatörő csomagautomatát

Közel egyméteresre bővült az automata előtti terület, nem kell tartani balesettől.

2024. Április 24. 09:20, szerda | Helyi

Ez a verseny nemzetközi találkozóhelye a makett köré szövődött barátságoknak – ilyen volt a 26. Mosonshow

Rengeteg ember, és még annál is több részletgazdag makett: ilyen volt az a makettverseny Mosonmagyaróváron, ahová még ázsiai országokból is érkeztek versenyzők.

2024. Április 24. 08:13, szerda | Helyi

Választás 2024: Dr. Dézsi Csaba András

A programról, az elmúlt 4.5 évről és az ellenfelek egy-egy kritikájára is reagált Dr- Dézsi Csaba András, a Fidesz-KDNP polgármersterjelöltje

2024. Április 24. 07:16, szerda | Helyi

Mutatjuk a Speedmarathon eredményét!

Hazánkban április 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban a rendőrök 26 személyi sérüléses közúti közlekedési baleset helyszínén intézkedtek.