Városlista
2024. június 21, péntek - Alajos

Hírek

2024. Május 18. 09:12, szombat | Helyi

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A nyomdaipar egyik legnagyobb kitüntetését kapta a győri szakember

A díjat Egyházi Zsolt kapta, aki egy győri nyomdaipari céget vezet. Már az édesapja is nyomdász volt, az elismerést az ő emlékének ajánlja.

Egyházi Zsoltot kollégái terjesztették fel a Nyomda- és Papíripari Szövetség Hess András díjára. Évről évre azok a kiemelkedő munkát végző szakemberek kapják meg ezt a díjat, akik tevékenységükkel hozzájárulnak a hazai nyomdaipar eredményeihez, az iparági innovációkhoz.

– A megtisztelő elismerést tavasszal elhunyt nyomdász édesapámnak, Egyházi Péter emlékének ajánlom, aki több évtizedes munkájával öregbítette a magyar nyomdászat jó hírnevét. Szaktudásával és emberségével pedig példát adott az utána következő nyomdász generációknak – mondta el a Győri Hírek olvasóinak Egyházi Zsolt.

A több mint harminc éves múltra visszatekintő Nyomda- és Papíripari Szövetség a nyomdaipari cégek legmeghatározóbb szakmai szervezete. A szövetség által alapított díj névadója Hess András, aki Budán állította fel Magyarország legelső nyomdáját, majd 1437-ben kinyomtatta a Budai Krónikát, ezzel elindítva a magyar nyomdászat történetét.

Címkék: díj, győr, nyomdaipar

Ezek érdekelhetnek még

2024. Június 20. 09:14, csütörtök | Helyi

Pezsgők nagykövete lett a Széchenyi István Egyetem és a győri bencés perjelség Apátúr Sörháza

A pezsgőzés kultúrájának megteremtését tűzte ki célul a Kreinbacher Birtok, amely nagyköveti hálózatot épít ki prémium minőségű vendéglátóhelyek részvételével.

2024. Június 20. 08:11, csütörtök | Helyi

Dézsi: a pozitív döntéseket támogatni fogjuk

Nincsenek véletlenek az életben, nekem magadatott, hogy négy és fél évig Győr polgármestere lehetem.

2024. Június 20. 07:11, csütörtök | Helyi

Hőségriasztás! Ásványvizet osztanak a pályaudvarokon és az autóbusz-állomásokon

A harmadfokú hőségriasztás ideje alatt a MÁV-Start naponta 10 és 17 óra között a budapesti főpályaudvarokon és a nagyobb vidéki vasútállomásokon

2024. Június 19. 09:14, szerda | Helyi

„Nemet a drogra, igent a jóra!” – drogprevenciós program a Barátság Parkban

A Kábítószer Ellenes világnap alkalmából „Nemet a drogra, igent a jóra!” címmel június 18-án drogprevenciós napra várták a Barátság parkban Győr és környéke általános iskoláinak 7., 8. osztályos diákjait.