Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2012. Január 21. 11:00, szombat | Helyi
Forrás: hirado.hu

A Petz-kórházban tesztelik a győri Graboplast baktériumölő padlóját

A Petz-kórházban tesztelik a győri Graboplast baktériumölő padlóját

Baktériumölő padlót fejlesztett ki a győri Graboplast. A padlót jelenleg a Petz-kórházban tesztelik - írja cikkében a Híradó.hu.

Az előzetes laborítóriumi vizsgálatok alapján a padló képes arra, hogy nagy százalékban pusztítsa el a burkolattal érintkező mikroorganizmusokat és baktériumokat - mondta az m1 Híradójának Knausz Márta klinikai mikrobiológus a tesztek után.

A padlóburkolat laborkörülmények között a kórokozók 99 százalékát 6-8 óra alatt elpusztítja. Ugyan drágább, mint a hagyományos burkolatok, de gazdaságosabb, mivel jóval kevesebb tisztítószert kell használni.

"A kórokozó baktérium vagy mikróba eltűnt a padlózatról azokon a területeken, ahol egyébként ugyanolyan higiénés rendet alkalmaztunk, mint másutt" - összegezte Tamás László János, a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház igazgatója.

Tisztítószerből kevesebbet kell használni, ugyanakkor ritkábban kell takarítani, a tömörítő hatás miatt pedig tiszta és fertőtlenített marad a padló - nyilatkozta Mészáros Zoltán, a Graboplast Rt. fejlesztési és kutatási igazgatója. A cég két év alatt fejlesztette ki a technológiát, melynek titka a nanoezüst.

A magyar találmányt az Európai Unió több országában, valamint Amerikában, Kínában és Brazíliában is keresik. Elsősorban egészségügyi intézményekben, iskolákban, óvodákban használhatják majd.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 19. 09:13, péntek | Helyi

Családbarát kórházi osztály a győri Petzben – rangos díjat nyertek

Az egyik osztályon akár hónapokat is eltöltenek a páciensek, szinte családtagokká válnak a páciensek, hozzátartozók és a dolgozók.

2024. Április 19. 08:14, péntek | Helyi

Kevesebb ideig élünk, mint az uniós átlag

Több mint kétszer olyan fontos a szerepe az életmódunknak egészségi állapotunk meghatározásában, mint az egészségügyi ellátórendszernek.

2024. Április 19. 07:14, péntek | Helyi

Bokatörő csomagautomata a Jereváni úton

Március 8-án nyitott meg a Jereváni úton a megújult élelmiszerbolt, a bejárat mellett a nyitással közel egy időben a GLS csomagpontot helyezett el. A képeket nézve azonban valami nagyon nem oké.

2024. Április 18. 09:15, csütörtök | Helyi

Igenis hatékonyan lehet otthon dolgozni – Home office-t és magas béreket akarnak a mai fiatalok

Modern munkakörülmények, versenyképes bérek, otthoni munkavégzés lehetősége – sorolta a Győri Hírek kérdésére Zentai Effi, a győri Széchenyi István Egyetem karrier-szakreferense