Városlista
2024. április 25, csütörtök - Márk

Hírek

2016. Július 05. 21:48, kedd | Bulvár
Forrás: MTI-V

A Queen Greatest Hits albuma minden idők legsikeresebb lemeze Nagy-Britanniában

A Queen Greatest Hits albuma minden idők legsikeresebb lemeze Nagy-Britanniában

A Queen brit rockegyüttes Greatest Hits című 1981-es válogatásalbuma lett minden idők legnagyobb, 6,1 milliós példányszámban elkelt lemeze Nagy-Britanniában.

Az OfficialCharts.com honlap a hivatalos brit lemezeladási lista megszületésének 60. évfordulóját ünnepelve hozta nyilvánosságra a szigetországban legnagyobb példányszámban elkelt korongok hatvanas listáját - írta a The Guardian című brit lap internetes oldala.
A Queen legnagyobb slágereit felvonultató 1981-es album, csaknem három évtizeddel a megjelenése után, 2014-ben elsőként lépte át a hatmilliós álomhatárt Nagy-Britanniában és azóta újabb százezer példány fogyott belőle. A Greatest Hits a hatvanas lista élére került, míg folytatása, a mostanáig csaknem négymilliós eladott példányszámot produkált Greatest Hits II a rangsor 10. helyéig jutott.
Az ezüstérmet ugyancsak egy válogatáslemez, az Abba 1992-es Gold: Greatest Hits című albuma szerezte meg 5,2 millió eladott példánnyal. A dobogó harmadik helyén a Beatles 1967-es Sgt Pepper's Lonely Hearts Club Band című albuma áll és rögtön utána Adele 2011-es 21 című korongja következik. A legjobb ötös mezőnyt az Oasis 1995-ös (What's The Story) Morning Glory? című stúdióalbuma zárja.
A Top 60-as lista az Official Chart Company születésnapi ünneplésének részét képezi. Az első lemezeladási listát 1956. július 22-én közölték a Record Mirror nevű zenei szaklapban. A toplista élére akkor Frank Sinatra Songs for Swingin' Lovers! című nagylemeze került.

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 25. 06:00, csütörtök | Bulvár

Elszabadult katonalovak okoztak sérüléseket és károkat Londonban

Elszabadult katonalovak okoztak személyi sérüléseket és jelentős anyagi károkat szerdán London belvárosában. Három sérült katonát és egy civilt kórházba kellett szállítani.

2024. Április 23. 06:43, kedd | Bulvár

A szicíliai maffiavezér álnéven udvarolt nőknek a közösségi oldalakon

Agglegény orvosként regisztrálta magát, és nőkkel keresett kapcsolatot a legnagyobb közösségi oldalakon Mattia Messina Denaro, a Cosa Nostra szicíliai maffiaszervezet volt vezetője - hozták nyilvánosságra a hatóságok hétfőn.

2024. Április 21. 11:26, vasárnap | Bulvár

Médiakutató: korszakalkotó a Delta mesterséges intelligenciával alkotott műsorvezetőjének megjelenése

Korszakalkotónak nevezte a köztelevízió Delta című műsora mesterséges intelligenciával alkotott szereplőjének felbukkanását Szűts Zoltán médiakutató az M1 aktuális csatorna Ma reggel című műsorában vasárnap.

2024. Április 20. 09:47, szombat | Bulvár

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából Csepelen

Kizuhant egy hároméves kisgyermek egy emeletes ház ablakából a főváros XXI. kerületében, Csepelen, a Kossuth Lajos utcában pénteken. A gyermeket a mentők kórházba vitték.