Városlista
2021. április 20, kedd - Konrád, Tivadar

Hírek

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.

A mélyszegénységben élő 82 éves Pro Urbe Győr-díjas színművész a feleségével, Humenyánszky Jolánnal és fiával, Péterrel él együtt. A Győri Nemzeti Színház egykori művésze évek óta nem tud dolgozni, felesége minimális nyugdíjából éldegélnek.

A családnak magánemberek, cégek és humanitárius szervezetek is segítenek időről időre, de a jó szándék ellenére ennek nincs hosszú távú eredménye. Sokan ugyanis úgy vélik, addig lehetetlen a szépkorú házaspáron segíteni, amíg munkanélküli fiuk velük él, aki rá­adásul többször is agresszívan viselkedett a szüleivel, ami miatt korábban börtönbüntetésre ítélték. Néhány nappal ezelőtt Baricz Dezső vezetésével járt segélycsapat a Lópici Gáspár szerepében híressé vált színésznél, és ők maguk is elszörnyedtek a család életkörülmé­nyein.

Baricz Dezső rendszeresen meglátogatja otthonában a kilátástalan helyzetbe került művészt. " Az első alkalommal tűzifát és pizzát vittünk nekik, azóta már többször jártam náluk, kaptak élelmiszer-segélycsomagot, és egy önkéntes fodrász levágta a művész úr haját is" – nyilatkozta a Borsnak Baricz Dezső. Először engedélyt kért a feleségétől, hogy a fodrász rendbe tegye a frizuráját, majd miután megkapta, megköszönte a segítségünket. Azt mondta, az ajtaja bármikor nyitva áll előttünk, szeretettel fogad minket.

A segélyszervezet munkatársai azt ter­vezik, hogy felújítják a művész omladozó házát, ha nem is sikerül az egészet, legalább az egyik szobát és a vizesblokkot lakhatóvá teszik. Elődeik hibáiból tanulva azonban eldöntötték, hogy az idős házaspár kezébe készpénzt nem adnak, kizárólag szolgáltatással segítenek.

Forrás: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Április 19. 08:36, hétfő | Bulvár

Harmadik hete legyőzhetetlen a Godzilla Kong ellen

Harmadik hete vezeti az észak-amerikai mozis sikerlistát a Godzilla Kong ellen, ezen a hétvégén újabb 7,7 millió dollárt (2,3 milliárd forint) hozott.

2021. Április 17. 13:44, szombat | Bulvár

Ötven éve lőtték fel a világ első űrállomását 50 éve lőtték fel

Ötven éve, 1971. április 19-én állították Föld körüli pályára a világ első űrállomását, a szovjet Szaljut-1-et. Az MTVA Sajtóarchívumának anyaga:

2021. Április 15. 16:07, csütörtök | Bulvár

Jon Bon Jovi a családjáról írta legújabb dalát - VIDEÓ

Új klip jelenet meg Bon Jovi, a 2020 című, tizenötödik stúdiólemezéről Story of Love címmel. A videóban a rocksztár több, eddig sosem látott, személyes családi ereklyét, fotókat, személyes tárgyat is bemutat.

2021. Április 14. 08:44, szerda | Bulvár

Tevéknek szánt közlekedési lámpát helyeztek üzembe Kínában

A világ első, tevéknek szánt közlekedési lámpáját helyezték üzembe a hétvégén Kína északi részén.