Városlista
2021. szeptember 23, csütörtök - Tekla

Hírek

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.

A mélyszegénységben élő 82 éves Pro Urbe Győr-díjas színművész a feleségével, Humenyánszky Jolánnal és fiával, Péterrel él együtt. A Győri Nemzeti Színház egykori művésze évek óta nem tud dolgozni, felesége minimális nyugdíjából éldegélnek.

A családnak magánemberek, cégek és humanitárius szervezetek is segítenek időről időre, de a jó szándék ellenére ennek nincs hosszú távú eredménye. Sokan ugyanis úgy vélik, addig lehetetlen a szépkorú házaspáron segíteni, amíg munkanélküli fiuk velük él, aki rá­adásul többször is agresszívan viselkedett a szüleivel, ami miatt korábban börtönbüntetésre ítélték. Néhány nappal ezelőtt Baricz Dezső vezetésével járt segélycsapat a Lópici Gáspár szerepében híressé vált színésznél, és ők maguk is elszörnyedtek a család életkörülmé­nyein.

Baricz Dezső rendszeresen meglátogatja otthonában a kilátástalan helyzetbe került művészt. " Az első alkalommal tűzifát és pizzát vittünk nekik, azóta már többször jártam náluk, kaptak élelmiszer-segélycsomagot, és egy önkéntes fodrász levágta a művész úr haját is" – nyilatkozta a Borsnak Baricz Dezső. Először engedélyt kért a feleségétől, hogy a fodrász rendbe tegye a frizuráját, majd miután megkapta, megköszönte a segítségünket. Azt mondta, az ajtaja bármikor nyitva áll előttünk, szeretettel fogad minket.

A segélyszervezet munkatársai azt ter­vezik, hogy felújítják a művész omladozó házát, ha nem is sikerül az egészet, legalább az egyik szobát és a vizesblokkot lakhatóvá teszik. Elődeik hibáiból tanulva azonban eldöntötték, hogy az idős házaspár kezébe készpénzt nem adnak, kizárólag szolgáltatással segítenek.

Forrás: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2021. Szeptember 23. 15:00, csütörtök | Bulvár

Ronaldo vezet Messi előtt a kereseti listán

Cristiano Ronaldo vezeti a 2021/22-es idény legjobban kereső labdarúgóinak lajstromát Lionel Messi előtt a Forbes gazdasági magazin legfrissebb összeállításában.

2021. Szeptember 21. 13:06, kedd | Bulvár

Milák Kristóf még szokja az új légkört

Az olimpiai, világ- és Európa-bajnok úszó, Milák Kristóf szerint új edzőjével, Virth Balázzsal elkövetkezendő időszakban elsősorban emberileg és szakmailag kell megismerniük egymást.

2021. Szeptember 20. 13:02, hétfő | Bulvár

Méhek öltek meg 63 veszélyeztetett pingvint Dél-Afrikában

Méhraj ölt meg 63 veszélyeztetett pingvint a dél-afrikai Fokvároshoz közeli tengerparton.

2021. Szeptember 17. 15:09, péntek | Bulvár

Évtizedekkel vízbe dobása után ért partot Hawaiin egy japán palackposta

Japán középiskolások dobták a tengerbe 37 éve azt a vizespalackot, amely 6 ezer kilométerrel távolabb, Hawaiin sodródott partra idén nyáron - írta The Guardian online kiadása pénteken.