Városlista
2020. szeptember 21, hétfő - Máté

Hírek

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.

A mélyszegénységben élő 82 éves Pro Urbe Győr-díjas színművész a feleségével, Humenyánszky Jolánnal és fiával, Péterrel él együtt. A Győri Nemzeti Színház egykori művésze évek óta nem tud dolgozni, felesége minimális nyugdíjából éldegélnek.

A családnak magánemberek, cégek és humanitárius szervezetek is segítenek időről időre, de a jó szándék ellenére ennek nincs hosszú távú eredménye. Sokan ugyanis úgy vélik, addig lehetetlen a szépkorú házaspáron segíteni, amíg munkanélküli fiuk velük él, aki rá­adásul többször is agresszívan viselkedett a szüleivel, ami miatt korábban börtönbüntetésre ítélték. Néhány nappal ezelőtt Baricz Dezső vezetésével járt segélycsapat a Lópici Gáspár szerepében híressé vált színésznél, és ők maguk is elszörnyedtek a család életkörülmé­nyein.

Baricz Dezső rendszeresen meglátogatja otthonában a kilátástalan helyzetbe került művészt. " Az első alkalommal tűzifát és pizzát vittünk nekik, azóta már többször jártam náluk, kaptak élelmiszer-segélycsomagot, és egy önkéntes fodrász levágta a művész úr haját is" – nyilatkozta a Borsnak Baricz Dezső. Először engedélyt kért a feleségétől, hogy a fodrász rendbe tegye a frizuráját, majd miután megkapta, megköszönte a segítségünket. Azt mondta, az ajtaja bármikor nyitva áll előttünk, szeretettel fogad minket.

A segélyszervezet munkatársai azt ter­vezik, hogy felújítják a művész omladozó házát, ha nem is sikerül az egészet, legalább az egyik szobát és a vizesblokkot lakhatóvá teszik. Elődeik hibáiból tanulva azonban eldöntötték, hogy az idős házaspár kezébe készpénzt nem adnak, kizárólag szolgáltatással segítenek.

Forrás: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Szeptember 21. 08:00, hétfő | Bulvár

Csütörtökön kerül a mozikba Horvát Lili hipnotikus szerelmesfilmje

Horvát Lili új, hipnotikus filmjében egy szerelmes nő fantáziavilága keveredik a valósággal; a Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre szeptember 24-én kerül országszerte a mozikba.

2020. Szeptember 20. 07:00, vasárnap | Bulvár

Andonik Jako Sport vendége MC Hawer - VIDEÓ

Milyen viszonyban van MC Hawer a sportokkal? A videóból kiderül!

2020. Szeptember 19. 07:00, szombat | Bulvár

Diéta Percek Varga Ferivel, sertéspörkölt tarhonyával - VIDEÓ

Feri megmutatja nekünk, hogyan lehet egy igazi magyaros sertéspörköltet diétásan elkészíteni. Jó étvágyat hozzá! :)

2020. Szeptember 18. 18:03, péntek | Bulvár

Andonik 4s vendégei: Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő - VIDEÓ

Ismét egy rendhagyó műsor a Balaton partjáról! Gájer Bálint, MC Hawer és Tekknő mesél első balatoni emlékeiről.