Városlista
2020. május 25, hétfő - Orbán

Hírek

2020. Március 27. 14:19, péntek | Bulvár

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

A segélycsapat is beleborzongott Szilágyi István életkörülményeibe

Levágták a haját, megetették Szilágyi Istvánt, és meleget csináltak az otthonában a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány munkatársai.

A mélyszegénységben élő 82 éves Pro Urbe Győr-díjas színművész a feleségével, Humenyánszky Jolánnal és fiával, Péterrel él együtt. A Győri Nemzeti Színház egykori művésze évek óta nem tud dolgozni, felesége minimális nyugdíjából éldegélnek.

A családnak magánemberek, cégek és humanitárius szervezetek is segítenek időről időre, de a jó szándék ellenére ennek nincs hosszú távú eredménye. Sokan ugyanis úgy vélik, addig lehetetlen a szépkorú házaspáron segíteni, amíg munkanélküli fiuk velük él, aki rá­adásul többször is agresszívan viselkedett a szüleivel, ami miatt korábban börtönbüntetésre ítélték. Néhány nappal ezelőtt Baricz Dezső vezetésével járt segélycsapat a Lópici Gáspár szerepében híressé vált színésznél, és ők maguk is elszörnyedtek a család életkörülmé­nyein.

Baricz Dezső rendszeresen meglátogatja otthonában a kilátástalan helyzetbe került művészt. " Az első alkalommal tűzifát és pizzát vittünk nekik, azóta már többször jártam náluk, kaptak élelmiszer-segélycsomagot, és egy önkéntes fodrász levágta a művész úr haját is" – nyilatkozta a Borsnak Baricz Dezső. Először engedélyt kért a feleségétől, hogy a fodrász rendbe tegye a frizuráját, majd miután megkapta, megköszönte a segítségünket. Azt mondta, az ajtaja bármikor nyitva áll előttünk, szeretettel fogad minket.

A segélyszervezet munkatársai azt ter­vezik, hogy felújítják a művész omladozó házát, ha nem is sikerül az egészet, legalább az egyik szobát és a vizesblokkot lakhatóvá teszik. Elődeik hibáiból tanulva azonban eldöntötték, hogy az idős házaspár kezébe készpénzt nem adnak, kizárólag szolgáltatással segítenek.

Forrás: borsonline.hu

Ezek érdekelhetnek még

2020. Május 23. 11:00, szombat | Bulvár

A némafilmes kutyája nyerte a jubileumi kutyasztár-versenyt

Bár a cannes-i filmfesztivál a koronavírus-járvány miatt bizonytalan lett, egy kutyasztár mégis jól járt: A némafilmesben szereplő Uggie megkapta a jubileumi fődíjat.

2020. Május 23. 08:06, szombat | Bulvár

Újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton és James Patterson

Nagysikerű első közös regényük (Az elnök eltűnt) után újabb thrilleren dolgozik együtt Bill Clinton korábbi amerikai elnök és James Patterson amerikai bestselleríró.

2020. Május 22. 16:04, péntek | Bulvár

Elaludt betörés közben

A gyanúsított betört egy berettyóújfalui családi házba, azonban kutatás közben álomba szenderült az egyik szobában.

2020. Május 22. 08:02, péntek | Bulvár

Flo Rida-val augusztus végén lesz az idei EFOTT

Augusztus végén lesz az idei EFOTT, az előzetesen bejelentett Flo Rida már elfogadta az új időpontra történő meghívást és a hazai együttesek többsége is szerepelni fog a programban