Városlista
2021. október 23, szombat - Gyöngyi

Hírek

2021. Szeptember 23. 18:37, csütörtök | PR
Forrás: (x)

A sikeres gépi címkézés alapjai

A sikeres gépi címkézés alapjai

A címkézőgép egy olyan berendezés, amely a modern gyártóipar egyik hatékony folyamatoptimalizáló eszköze.

A 21. század iparában szükség van olyan megoldásokra, amelyek pontosak és gazdaságosak, optimalizálják a folyamatokat, valamint biztonságos munkavégzést tesznek lehetővé. Egy gyártósorba beépíthető, minőségi címkézőgép kiválóan teljesíti az elvárásokat, azonban néhány dologra érdemes odafigyelni, hogy maximális produktivitást érhessünk el a használatával. Lássuk, melyek a sikeres gépi címkézés alapjai!

Milyen előnyökkel jár egy címkéző gép használata?

A címkéző gép különféle típusú címkéket ad ki, alkalmaz vagy nyomtat a termékek, tárgyak és csomagok számára, amiket fel is ragaszt a felületükre. Gépi címkézéssel – a megfelelő módszert alkalmazva - egyaránt tudunk címkét nyomtatni kartondobozra, ovális felületű, szabálytalan alakú, törékeny termékekre, valamint egyenetlen felületeken is megállják a helyüket.

Azon túl, hogy gyakorlatilag bármire tudunk a berendezéssel címkét nyomtatni, létezik három nagyon lényeges tulajdonsága, amelyek miatt napjainkban egyes iparágakban nélkülözhetetlen eszköznek számít egy címkézőgép:

Sebesség: egyes iparágakban csakis gépi címkézés segítségével lehetséges olyan mennyiségű címkét felhelyezni, amelyek kiszolgálják a folyamatosan növekvő keresletet. Egy idő után már a kézi címkézés ugyanis nem képes lépést tartani a változó igényekkel – ehhez egy gyártósorba integrálható címkézőgép szükséges. Ezen készülék nagy sebességen is precízen együtt tud működni olyan berendezésekkel, mint pl. töltőgép, kupakzáró gép, vagy más csomagolástechnikai készülék.

Megjelenés: amellett, hogy a címkézés tempójának sokszor elég gyorsnak kell lennie, a felragasztás pontosságának is teljesítenie kell a kor követelményeit. Akár félautomata, akár automata címkézőgépről van szó, mindegyik berendezés esetében a címke stabilan minden terméknél vagy csomagolásnál biztosan egy magasságban lesz. A címkézés pontossága függ a csomagolás felületének kialakításától, anyagától, valamint a ragasztóanyagtól.

Megbízhatóság: az emberi munkaerővel szemben a címkézőgép újabb nyilvánvaló előnye a stabilitása. A készülék nem fárad el, és a nap bármelyik szakában, az év minden napján ugyanolyan effektivitással képes ellátni feladatát. Csak be kell állítani a berendezést, és az első címkétől az utolsóig mindegyiket precízen helyezi fel a termékre vagy a csomagolásra – ez természetesen csak rendszeresen karbantartott címkézőgéptől várható el.

A sikeres címkézés feltételei

Ideális kezelő személyzet


A megfelelő operátor kiválasztása kritikus a címkézőgép finombeállításainak elvégzésére. Ha ugyanis egy inkompetens személy olyan paraméter változtatásokat végez a berendezésen, amely a munkafolyamat szempontjából nem ideális, annak a termék megjelenése fogja kárát látni. Éppen ezért olyan embert bízzunk meg ezen feladattal, aki pontosan ismeri és tudja, hogy a finomhangolásoknak milyen következményei lesznek.

Megfelelő csomagolás

Egy megfelelő címkézőgéptől jogosan várhatjuk el azt, hogy minden csomagolásra ugyanúgy helyezze fel a címkét. Viszont az egyes dobozok és palackok között jelentős eltérések is mutatkozhatnak. Ha tűpontos munkát várunk el a berendezéstől, mindenképp figyelmet kell fordítani a csomagolás kiválasztására is, hogy annak minden darabja azonos legyen. Csakis így lehetünk biztosak ugyanis, hogy esztétikailag, mértanilag és anyagilag is kielégítő lesz a végeredmény.

Minőségi címkézőgép

Egyértelmű, hogy minőségi címkézéshez minőségi címkézőgép szükségeltetik. A készüléknek igazodnia kell a termelési kapacitáshoz, a címkéhez, a termék csomagolásához, illetve a helyiség adottságaihoz. Miután gyakran előfordul, hogy különféle tulajdonságokkal rendelkező termékeket kell címkézni, lényeges szempont a címkézőgép könnyű állíthatósága és megbízható működése.

Tipp: ha minőségi, rugalmas, egyszerűen integrálható címkézőgépek után kutatunk, az Etisoft világ vezető gyártóinak termékeit kínálja, mint pl. Label-Aire vagy az ASE készülékek. Ha elsőre nem tudnánk eldönteni, hogy számunkra melyik berendezés lenne az ideális, bátran kérjünk útbaigazítást szakértőiktől.

Alkalmas címke

A címkézőgép mellett fontos az ideális címke is - a berendezés csak azt tudja ugyanis megfelelő minőségben felragasztani a kívánt felületre. Ez vonatkozik a címke méretére, alakjára, alapanyagára, valamint a ragasztóanyag milyenségére is. Ne kövessük el azt a hibát, hogy nem fordítunk kellő figyelmet a címke paramétereire, mert utóbb időt és pénzt fogunk veszíteni a hanyagság miatt.

A sikeres címkézéshez amint látható, nem csupán a megfelelő gépre van szükség, hanem jó pár egyéb feltételnek is teljesülnie kell. Ha azonban az előkészületeket sikeresen és megfelelően elvégeztük, egy teljesen folyamat optimalizált címkézés válik lehetővé, amely egyszerre pontos, gyors, biztonságos és költséghatékony.

Ezek érdekelhetnek még

2021. Október 19. 15:17, kedd | PR

Ezeknek az autóknak csökken a leggyorsabban az értéke

Köztudott, hogy az új autók ára jelentősen esik, amint kigurulnak a szalonból. Azonban az autó használati értéke több év alatt sem csökken jelentős mértékben, ha megfelelően karban van tartva.

2021. Október 15. 13:21, péntek | PR

Ismét MagyarBrands díjas a Jánosik Kft.

Ötödször nyerte el a MagyarBrands díjat a Jánosik és Társai Kft. - tájékoztatott Jánosik Lajos, a Jánosik és Társai Kft. tulajdonosa.

2021. Október 11. 12:58, hétfő | PR

Scarlett Johansson 50millió dollárt követel a Disneytől - a miértekre Daphne Chaung és Lauren Kelly válaszol a BrandFestivalon

Scarlett Johansson - a Fekete Özvegy című film főszereplője - bepöccent, amikor kiderült, hogy a Disney ugyanazon a napon tette elérhetővé a filmet a Disney+ alkalmazáson, mint amikor a mozikba is megérkezett.

2021. Október 08. 09:18, péntek | PR

Mit tanult az emberiség, és főleg a fiatalok a járványból?

Különleges helyszínen, a Marketing Summit Hungary-n rögzítették a Lounge Group szakmai podcastjének, az L20-nak a jubileumi adását.