Városlista
2024. április 30, kedd - Katalin, Kitti

Hírek

2012. Február 19. 10:00, vasárnap | Helyi
Forrás: NSO.hu

A sopronkőhidai fegyház elítéltjei takarítják majd az ETO Parkot?

A sopronkőhidai fegyház elítéltjei takarítják majd az ETO Parkot?

Ma még hó borítja a Győri ETO FC pályáját, de, mire a magyar válogatott pályára lép február 29-én a Bulgária elleni első idei felkészülési mérkőzésén addigra tökéletes állapotok lesznek az ETO Parkban.

Ebben segíthetnek a sopronkőhidai fegyház fogvatartottjai is - írja az NSO.hu.

A mérkőzés előtt egy héttel kapcsolják fel a fűtést a Győri ETO FC centerpályáján - mondta el a klub honlapjának nyilatkozó Horváth Péter, létesítményigazgató a magyar-bolgár válogatott meccs előkészítése kapcsán.

„Nagyon jó a kapcsolatunk a sopronkőhidai fegyházzal. Volt már rá korábban is példa rá, hogy a fogvatartottak takarították le a havat, ha szükséges, most is számíthatunk rájuk. Géppel minőségi pályára nem lehet rámenni, mert az több évre tönkreteheti azt. Amikor legutóbb nálunk jártak a rabok, nagyon meg voltunk elégedve a munkájukkal, ami nem egyszerű, hiszen a pálya közepéről is le kell hordani a havat. Ez egyébként nekik is élmény, hiszen büszkék lehetnek rá, hogy az ő munkájuk is kell ahhoz, hogy a válogatott pályára léphessen. Általában 20-30 ember érkezik, és bizony egész napos munka, mire befejezik mindkét térfelet."

Amennyiben marad az utóbbi két napra jellemző enyhe időjárás, akkor a pályáról magától is eltűnik a hó, és nem lesz szükség a sopronkőhidai segítségre, de megnyugtató, hogy a klub számíthat rájuk.

„A pálya egyébként nincs kész azzal, hogy eltakarítjuk a havat, hiszen ha fagypont körüli a hőmérséklet, akkor előfordulna a jegesedés. Éppen ezért folyamatos lesz a pályafűtés, ami azt is jelenti, hogy itt is meg kell találni az optimális megoldást. Nem szabad, hogy a fű esetleg kiszáradjon, így a külső hőmérséklet figyelembe vételével naponta felülvizsgáljuk a fűtés mértékét."

Címkék: ETO Park, győri eto fc

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 30. 09:16, kedd | Helyi

Győr lett a Kinder Kupa egyik magyarországi állomása

A RÁBA ETO tenisz szakosztályának egyik célja, hogy ismét Győrbe hozzanak országos teniszversenyeket.

2024. Április 30. 08:13, kedd | Helyi

Felavatták Halbritter Mátyás emlékművét

Emlékművet állítottak a Győri Keksz- és Ostyagyár volt igazgatója tiszteletére.

2024. Április 30. 07:16, kedd | Helyi

Ismét felveszik a harcot Győrben a kártevők ellen

A Győr-Szol Zrt. április 30-án, kedden, május 1-jén, szerdán és május 2-án, csütörtökön este 22 óra és másnap reggel 6 óra között permetezné a Győr területén található utcai fákat

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.