Városlista
2024. április 29, hétfő - Péter

Hírek

2016. November 09. 10:13, szerda | Helyi
Forrás: ArtLED & AquaLight Hungary Kft.

A sós levegő előnyei

A sós levegő előnyei

A mesterségesen kialakított sóbarlang vagy sókamra nem képes ugyanazt a hatást kiváltani, mint a föld mélyébe ásott kamra.

A vártakkal ellentétben azonban nyugodtan kijelenthető, hogy minden egyes sóterápiás helyiség természetes anyagokat tartalmaz, és a telített sóoldat képes a sóbarlangok klímájának, illetve a sós tengeri levegő mesterséges előállítására.

Az oldat és vele átitatott sótéglák kipárolgása a helyiségben 70-80% páratartalmat hoz létre. A levegőbe került kristálysó belégzésével pedig a só gyógyító ereje érvényesül. A levegőben a kristálysó pára a pozitív töltésű részecskéket megköti, ezáltal a helyiség levegőjét megtisztítja. A sóbarlang helyiségében szóbahőmérsékleten párolgó oldat telíti a légteret mikroszkópikus sókristály szemcsékkel, amik belélegezve megtapadnak a légzőszervek felületén, és segítik az öntisztulást, szükség esetén váladék kiűrítését.

A só szükséges a hurut és az arcüreg lerakódásainak felszakításához. Használatával nem csak a légúti megbetegedésben tudunk segíteni, hanem sok esetben az allergiás megbetegedéseken, a szénanátha, immunrendszer gyengesége, alvászavar esetében is jó lehet.

A légúti megbetegedések gyógyításában, illetve megelőzésében sóbarlang legfőbb előnye, hogy a sóoldat párologtatásával egy erősen antibakteriális, antiallergén, pormentes klímát hozhatunk létre. A só egy természetes antihisztamin, tisztítja a tüdőt, a hörgőket és segít a slejm felszakításában. A só felbontja, meglágyítja a nyálkát a tüdőben. A folyamat annak is hasznos lehet, aki nem szenved ilyen, vagy hasonló problémáktól, egyszerűen csak például szennyezett levegőjű nagyvárosban él. A sóbarlang levegőjében keringő mikroszkópikus méretű sókristályok segítik az öntisztulást a légzőszervek felületén, és hatékonyabb működésüket is. Kiválóan alkalmazható asztma, hörghurut, krónikus arcüreg gyulladás gyógyítására és tünetek enyhítésére egyaránt. Képes a homeosztázist, azaz a sejtfalon belüli és kívüli egyensúlyt újraindítani és a szervezetben visszaállítani.

Címkék: Sóbarlang, sótéglák

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 29. 09:16, hétfő | Helyi

Drónt kaptak a kisbéri rendőrök

Olyan helyekre is el tudnak általa jutni, ahová gyalog vagy autóval nem.

2024. Április 29. 08:13, hétfő | Helyi

Rózsa és Ibolya a Vaskakasban

Szerethet-e egy tündérlány egy emberfiút? Legyőzheti-e a szerelem az évszázados viszályt? Kitarthat-e egymás mellett két fiatal, ha az egész világ ellenük fordul?

2024. Április 29. 07:13, hétfő | Helyi

Drákói szigor jön az építkezéseknél

Szigorú szabályok írják elő októbertől, hogy mi épülhet Magyarországon.

2024. Április 28. 09:13, vasárnap | Helyi

Fontos változás jön az otthonfelújítási programban

Megváltozik az otthonfelújítási program egyik fontos kritériuma.