Városlista
2020. január 23, csütörtök - Zelma

Hírek

2012. November 07. 17:11, szerda | Kék hírek
Forrás: Huffington Post

A Szerencsétlen Barom!

A Szerencsétlen Barom!

A halálos ágyán bevallotta, hogy megölt valakit – de váratlanul felgyógyult, így gyilkosság miatt állt bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban.

Mi a történetből a tanulság? Tagadni! Tagadni! Tagadni! a sírig.:)

James Washington egy másik ügy miatt ült börtönben, amikor szívrohamot kapott. Súlyos volt az állapota, úgy tűnt hogy már nem épül fel soha. Úgy érezte, a halálos ágyán őszinte lehet, ezért vett egy nagy levegőt, és bevallott egy hét évvel ezelőtti gyilkosságot.

Odaintett az ágyához egy börtönőrt és szó szerint ezt mondta neki: „Be kell vallanom valamit. Könnyíteni akarok a lelkiismeretemen, ezért ezt hallanod kell: megöltem valakit." Mint kiderült, Washington 1995 júliusában agyonvert egy Joyce Goodener nevű nőt, a rendőrség azonban soha nem jött rá.

A férfi persze azt hitte, közel a vég, és nem lesznek következményei annak, amit mond. Amikor váratlanul javulni kezdett az állapota, megpróbálta letagadni a vallomását. James Tomlinson, a börtönőr azonban a bíróságon is felidézte Washington monológját, a férfit pedig ennek alapján bűnösnek találták, és most életfogytig tartó börtönbüntetés elé néz.

A lelkiismeretfurdalástól sújtott bűnözők nem először tárják fel az igazságot halálos ágyukon. Pontosan így tett Geraldine Kelly, Tor Hepso és Henry Alexander is, akik mind utolsó erejükkel tettek vallomást egy általuk elkövetett gyilkosságról. A különbség csak annyi, hogy ők utána valóban eltávoztak az élők sorából – írja a Huffington Post internetes magazin.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Január 23. 17:06, csütörtök | Kék hírek

Elkezdődött a szüleit brutálisan meggyilkoló hódmezővásárhelyi nő és élettárásának pere

A vádirat ismertetésével csütörtökön a Szegedi Törvényszéken elkezdődött a szüleit 2018 tavaszán brutálisan meggyilkoló hódmezővásárhelyi nő és élettárásának pere.

2020. Január 23. 12:07, csütörtök | Kék hírek

Kirabolta társait egy visszaeső bűnöző az egri börtönben

Vádat emeltek egy 31 éves férfival szemben, aki fogva tartása alatt több rabtársát is kirabolta – közölte a Heves Megyei Főügyészség csütörtökön az MTI-vel.

2020. Január 23. 06:59, csütörtök | Kék hírek

Halálra gázoltak egy gyalogló férfit az M5-ösön

Halálra gázolt egy személygépkocsi egy gyalogló férfit az M5-ös autópálya Budapest felé vezető oldalán, Gyál közelében szerda éjszaka - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon.

2020. Január 22. 14:04, szerda | Kék hírek

Börtönt kapott egy korrupt rendőr

Jogerősen hat év börtönre ítéltek egy rendőrt zsarolás és korrupció miatt - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség szerdán az MTI-vel.