Városlista
2020. július 8, szerda - Ellák

Hírek

2012. November 07. 17:11, szerda | Kék hírek
Forrás: Huffington Post

A Szerencsétlen Barom!

A Szerencsétlen Barom!

A halálos ágyán bevallotta, hogy megölt valakit – de váratlanul felgyógyult, így gyilkosság miatt állt bíróság elé egy férfi az Egyesült Államokban.

Mi a történetből a tanulság? Tagadni! Tagadni! Tagadni! a sírig.:)

James Washington egy másik ügy miatt ült börtönben, amikor szívrohamot kapott. Súlyos volt az állapota, úgy tűnt hogy már nem épül fel soha. Úgy érezte, a halálos ágyán őszinte lehet, ezért vett egy nagy levegőt, és bevallott egy hét évvel ezelőtti gyilkosságot.

Odaintett az ágyához egy börtönőrt és szó szerint ezt mondta neki: „Be kell vallanom valamit. Könnyíteni akarok a lelkiismeretemen, ezért ezt hallanod kell: megöltem valakit." Mint kiderült, Washington 1995 júliusában agyonvert egy Joyce Goodener nevű nőt, a rendőrség azonban soha nem jött rá.

A férfi persze azt hitte, közel a vég, és nem lesznek következményei annak, amit mond. Amikor váratlanul javulni kezdett az állapota, megpróbálta letagadni a vallomását. James Tomlinson, a börtönőr azonban a bíróságon is felidézte Washington monológját, a férfit pedig ennek alapján bűnösnek találták, és most életfogytig tartó börtönbüntetés elé néz.

A lelkiismeretfurdalástól sújtott bűnözők nem először tárják fel az igazságot halálos ágyukon. Pontosan így tett Geraldine Kelly, Tor Hepso és Henry Alexander is, akik mind utolsó erejükkel tettek vallomást egy általuk elkövetett gyilkosságról. A különbség csak annyi, hogy ők utána valóban eltávoztak az élők sorából – írja a Huffington Post internetes magazin.

Ezek érdekelhetnek még

2020. Július 08. 06:08, szerda | Kék hírek

Rendőrökre támadók őrizetét rendelték el a nyomozó ügyészek

Újabb, rendőrökre támadó férfiak őrizetét rendelték el a Debreceni Regionális Ügyészség készenlétes ügyészei, ezúttal három férfi ellen kellett intézkedniük

2020. Július 07. 16:07, kedd | Kék hírek

Hét év börtönt kapott húszkilónyi drog elrejtéséért egy külföldi kamionos

Hét év börtönre ítéltek kábítószer birtoklásáért egy horvát-szerb állampolgárságú kamionsofőrt, aki csaknem húszkilónyi marihuánát rejtett el járműve fülkéjében. A Kecskeméti Törvényszék ítélete nem jogerős.

2020. Július 07. 06:09, kedd | Kék hírek

Szökött rabot keres a kalocsai rendőrség

Szökött rabot keres a Kalocsai Rendőrkapitányság: a férfi még szombaton, munkavégzés közben engedély nélkül távozott az állampusztai börtön közeléből - közölte a police.hu-n a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

2020. Július 06. 12:00, hétfő | Kék hírek

Vadkamera buktatta le drogtermesztőket

A büntetőeljárás során beszerzett adatokat figyelembe véve a nyomozók a férfiak tettét kábítószer-kereskedelemmé minősítették át.