Városlista
2024. április 28, vasárnap - Valéria

Hírek

2011. November 22. 07:57, kedd | Belföld
Forrás: mno.hu/MTI

A szex és az elégedettség együtt jár

A szex és az elégedettség együtt jár

Életükkel és házasságukkal is elégedettebbek voltak azok az idősebb párok, akiknek a szexuális aktivitása élénk maradt azokhoz képest, akik ritkábban adták át magukat az ilyen jellegű örömöknek.

Állapították meg tanulmányukban amerikai kutatók.

Az eredmény felhívja a figyelmet a 65 év felettiek szexualitásának fontosságára – idézte Adrienne Jackson kutatásvezetőt a LiveScience című ismeretterjesztő portál.

Az elemzést egy 2004-ben készült országos reprezentatív felmérés adataira alapozták. Azon 65 év feletti házasok közül, akik a felmérést megelőző 12 hónapban nem éltek szexuális életet, 40 százalék vallotta magát nagyon elégedettnek, míg azok közül, akik havonta legalább egyszer szeretkeztek, 60 százalék mondta, hogy nagyon elégedett életével. Az első csoportba tartozók 59 százaléka volt nagyon elégedett házasságával, míg az utóbbi csoportba tartozók 80 százaléka vallotta ezt.

A tanulmányt az Amerikai Gerontológiai Társaság Bostonban megrendezett éves találkozóján vasárnap ismertették a kutatók.

Címkék: kutatók, szexualitás

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 28. 09:04, vasárnap | Belföld

Az ötös lottó nyerőszámai

A televízióban közvetített számsorsoláson az alábbi nyerőszámokat húzták ki szombaton az ötös lottón:

2024. Április 28. 08:51, vasárnap | Belföld

Orbán Viktor Zugligeten folytatta kampánykörútját

A Hegyvidék polgármesterével és polgármester-jelöltjével, Pokorni Zoltánnal és Fonti Krisztinával találkozott kampánykörútja következő állomásán Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke szombaton

2024. Április 28. 08:50, vasárnap | Belföld

Nacsa Lőrinc: tarthatatlan és elfogadhatatlan a háborús benzinár

2024. Április 27. 06:00, szombat | Belföld

Mentőautó ütközött Budapesten, többen megsérültek

Mentőautó ütközött össze egy személyautóval Budapesten a Nagykörúton, a Király utcánál péntek este, a karambolban többen megsérültek.