Városlista
2024. április 19, péntek - Emma

Hírek

2015. Március 10. 17:01, kedd | Bulvár
Forrás: Fénypont Média

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A vidéki disznóölések mindig vonzották a városi embereket. Nincs ez másként a sztárokkal sem.

A Médiaválogatott tagjai is szívesen tettek eleget a hétvégén egy szigetközi meghívásnak, és csatlakoztak a Sári csárda hagyományőrző disznóöléséhez.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Gyerekkoromban évekig éltem vidéken és sok disznóvágáson vettem részt, közgazdászként pedig csodáltam, hogy a fogán kívül mindenből lesz valami, s minden annak a legjobb, amire évszázadok óta kitalálták” – meséli Farkasházy Tivadar, aki korelnökként bevállalta, hogy a böllér segítségével feldarabolja a disznót, a további megosztásokban pedig felesége, Mimi segédkezett neki.

A csapat két mókamestere Cozombolis és Gyurcsík Tibi persze mindent szeretett volna elviccelni. Cozombolis gitárral jelent meg a disznóölésen, ő szerette volna elhúzni a disznó nótáját.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Sajnos lemaradtunk a szúrásról. – meséli csalódottan Cozombolis – az előző, éjszakába nyúló karaoke est után nem tudtunk hajnalban felkelni, pedig az igazi vidéki disznóvágások akkor kezdődnek egy jó fogópálinkával – nevet a szolnoki énekes.

A dunaszerdahelyi származású Gyurcsík Tibi is volt már számtalan toron, de elmondása szerint csak a disznó farka jutott neki.

„Emlékszem, egyszer nekem kellett a disznó farkát fognom, gondoltam simán megoldom, arra nem számítottam, hogy az állat másképp gondolja és magával rántott. Vicces látvány volt, ahogy a farkát tartva futottam utána” – meséli az X-faktor felfedezettje.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

A dunakiliti Sári csárda disznóölésén a Farkasházy házaspáron kívül a Győri Futsal csapat szóvivőjeként szinte hazai pályán mozgó, Szebeni István és a csapat egyetlen hölgy tagja, Erdélyi Mónika vette ki igazán a részét.

Ők voltak azok, akik komolyan vették a feladatot. Bár a szúrást lekésték, de a kolbásztöltéshez már odatették magukat.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

„Igazi vidéki feeling itt a Szigetközben, megfizethetetlen. Imádtam minden pillanatát. Az idő is velünk volt, a hideg mellett gyönyörűen sütött a nap – mosolygott Mónika, aki Szebenivel több méter hosszú kolbász töltésével még akár rekordot is felállíthatott volna.

A sztárok által készített disznótoros vacsorát a Diamant Hotel vendégei fogyasztották el. Elmondásuk szerint finom volt, olyan, mintha igazi böllérek készítették volna.

A Szigetközben disznólkodtak a Médiaválogatott sztárjai

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 11. 08:19, csütörtök | Bulvár

BRFK: filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés Budapesten

Filmforgatás miatt hallatszott lövöldözés csütörtökre virradó éjjel Budapesten - közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a rendőrség honlapján.

2024. Április 10. 07:32, szerda | Bulvár

Jövő vasárnapig lehet jelentkezni a Nemzeti Kibervédelmi Intézet hackerversenyére

Április 21-én éjfélig lehet jelentkezni a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat Nemzeti Kibervédelmi Intézetének hackerversenyére.

2024. Április 09. 07:40, kedd | Bulvár

Parancsnoki elismerésben részesültek a szombati, bosznia-hercegovinai mentésben résztvevő magyar katonák

Elismerő parancsnoki érmeket adott át Sticz László vezérőrnagy, az EUFOR Althea parancsnoka a szombati életmentő akcióban résztvevő katonáknak és a civil repülésirányítónak a Szarajevó melletti Butmir táborban

2024. Április 05. 09:32, péntek | Bulvár

Szlovákiában betiltják a mobiltelefonok használatát az általános iskolák alsó tagozatán

A szlovákiai általános iskolák alsó tagozatának első három évfolyamában teljesen, a felsőbb évfolyamokban pedig néhány kivétellel betiltják a mobiltelefonok használatát a tanulók számára