Városlista
2024. április 24, szerda - György

Hírek

2012. Szeptember 23. 22:00, vasárnap | PR
Forrás: PR - Speedfit

A szív elzsírosodhat?

A szív elzsírosodhat?

Mérések bizonyították, hogy az infarktust elszenvedő betegek szívét borító hártyában több a zsírszövet, mint a hasonló korú, egészséges embereknél.

Sajnos általánosan ismert tény, hogy a sörhas, a zsíros pocak a szívroham egyik kockázati tényezője. Szóval, aki belenéz a tükörbe hatalmas pocakkal és azt állítja, hogy „jó vagyok én így is” az önmagának hazudik, illetve a szervezetet nem csaphatjuk be, magunkat viszont ámíthatjuk. A szervezet válasza egészségromlás, vagy hirtelen halál is lehet.

Had fokozzam még egy kicsit. Szakemberek azt is igazolták, hogy a szívet borító zsírban, olyan gyulladásos sejtek találhatók, amelyek a bőr alatti zsírszövetekből nem mutathatók ki. Továbbá, az emberek többsége nem végez semmilyen mozgást, munkából haza érve leülnek a televízió elé és megeszik a zsírokban gazdag vacsorájukat. Rossz hírem van, erről le kell mondani, ha egészségesek szeretnénk maradni. A koleszterinben gazdag étrend, a mozgás hiánya végzetes következményekhez vezethet.

A tartósan magas koleszterin szint lassan lerakódik az erek falaira és ez lepedéket képez. Ezek a kis lepedékek megnőnek, elzárják az ereket, vagy a lepedék egy része leválhat és vérrög képződhet. Ennek hatására a véráramlás csökkenhet, vagy meg is szakadhat. Nos, ha az elzáródás a szívben történik, akkor szívrohamról beszélünk, ha az agyban, akkor strókról, ismertebb nevén szélütésről.

Remélem mindenkinek elvettem a kedvét a henyéléstől és az egészségtelen táplálkozástól. Természetesen együnk néha édességet és egyéb finomságokat, csak mértékkel. Továbbá iktassuk be a testmozgást, ne dohányozzunk és meg lesz az eredménye!

Felhaszn.ir.: webbeteg.hu

Borbély Éva
edző

Ezek érdekelhetnek még

2024. Április 22. 19:37, hétfő | PR

Indul a Nemzeti Faültetés Napja: Legyen Magyarország Európa legzöldebb országa!

2024. április 22-én, a Föld napján indítja útjára a 10 millió Fa országos közössége a Nemzeti Faültetés Napját

2024. Április 17. 09:09, szerda | PR

5 kerti dekorációs ötlet maximalistáknak

A jó idő megérkezése egyre többünket hajt ki a szabadba. A tavasz remek lehetőséget nyújt ahhoz, hogy új életet leheljünk a tél során elhanyagolt kertünkbe.

2024. Április 16. 10:59, kedd | PR

K&H: ennyivel emelkedett a gyerekinfláció

háromezer forint ma már nem elég két hamburgerre, két évvel ezelőtt még három is kijött ennyiből

2024. Március 28. 08:20, csütörtök | PR

Cégmódosítás – változás az üzleti környezetben

Az üzleti környezet folyamatosan változik, és a vállalatoknak alkalmazkodniuk kell ezekhez a változásokhoz.