Városlista
2023. március 28, kedd - Gedeon, Johanna

Hírek

2022. November 05. 08:09, szombat | Belföld
Forrás: mti

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A szlovén forgalomfigyelő kamerák képei is elérhetőek az Útinform oldalán

A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés megvalósítása.

Útinform legújabb fejlesztésének köszönhetően a magyarországi mellett már a szlovéniai webkamerák képei is elérhetők minden közlekedőnek az utinform.hu weboldalon. Az újítás a közép-kelet-európai országok közúti közlekedési rendszereinek összehangolását célzó projekt részeként valósulhatott meg. A jövőben további országokkal is tervben van hasonló együttműködés.

Az Útinform weboldal webkamerákat tartalmazó térképi rétegén a szlovén zászlóval színezett kamerára kattintva mostantól bárki elérheti az aktuális szlovén forgalmi helyzetet mutató kameraképeket. A szlovén kameraképeket közvetlenül is el lehet érni, erre a linkre kattintva: https://www.utinform.hu/hu/foreign-webcam/si

A magyar-szlovén nemzetközi együttműködés a CROCODILE (Cooperation of Road Operators for Consistent and Dynamic Information Level) projekt keretében jöhetett létre, melynek célja a közép-kelet-európai közlekedési folyosók mentén a térség tagállamainak (hazánk mellett Ausztria, Csehország, Szlovénia, Horvátország, Olaszország és Ciprus) részvételével, harmonizált és összehangolt intelligens közúti közlekedési alkalmazások megvalósítása. A szlovén webkamerákat a szlovén National Access Point szolgáltatásának segítségével jelenítheti meg.

Címkék: útinform, közlekedés

Ezek érdekelhetnek még

2023. Március 28. 07:38, kedd | Belföld

Hozzájárult a parlament Finnország NATO-csatlakozásához

Hozzájárult az Országgyűlés hétfőn Finnországnak az Észak-atlanti Szerződés Szervezetéhez (NATO) történő csatlakozásához.

2023. Március 28. 07:35, kedd | Belföld

Számos helyen kellett dolgozniuk a tűzoltóknak a viharos szél miatt

A viharos erejű szél miatt folyamatosan dolgoztak a tűzoltók hétfőn.

2023. Március 28. 07:34, kedd | Belföld

Magyar-bolgár - Negyven év után győztes rajt az Eb-selejtezőkön

A magyar labdarúgó-válogatott a vendég bolgár csapat felett aratott könnyed, 3-0-s győzelemmel kezdte hétfőn az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

2023. Március 27. 13:00, hétfő | Belföld

Több mint ötszáz határsértő ellen intézkedtek a rendőrök a hétvégén

Péntektől vasárnapig 542 határsértővel szemben intézkedtek a rendőrök - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn az MTI-t.